Konyaspor sezonun en önemli maçına çıkıyor... İşte Ankaragücü maçına dair tüm detaylar

Konyaspor, ligin ikinci yarısının ilk maçında bugün evinde MKE Ankaragücü’nü konuk edecek. Ligde 4 maçtır kazanamayan yeşil-beyazlılar yeni hocasıyla çıkacağı ilk maçında taraftarı önünde 3 puana uzanmak istiyor.

Konyaspor, ligin ikinci yarısının ilk maçında bugün evinde MKE Ankaragücü’nü konuk edecek. Ligde 4 maçtır kazanamayan yeşil-beyazlılar yeni hocasıyla çıkacağı ilk maçında taraftarı önünde 3 puana uzanmak istiyor.

Arabam.com Konyaspor Spor Toto Süper Lig’in 20.haftasında bugün MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumu’nda saat 20.00’da Ankara temsilcisi MKE Ankaragücü’nü konuk edecek. Ligde oynadığı son 4 karşılaşmada 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Konyaspor’da geçen hafta Salı günü teknik direktör İlhan Palut ile yollar ayrılmış ve takımın başına Aleksandar Stanojevic getirilmişti. Stanojevic yönetiminde çıktığı Ziraat Türkiye Kupası son 16 turundaki Gaziantep FK maçını penaltılarla kaybeden Konyaspor yeni hocası ile ilk lig maçına çıkacak. Ligde kötü gidişe dur demek isteyen yeşil-beyazlılar üst gruptan kopmamak adına taraftarı önünde 3 puana uzanmak istiyor.

Ankara’daki maç 0-0 bitmişti

Ankaragücü ile Süper Lig'de oynadığı son sekiz iç saha maçının sadece birini kaybeden Konyaspor (5G 2B), bu karşılaşmaların beşinde kalesini gole kapattı. Evindeki son beş Süper Lig maçını kazanamayan Konyaspor (3B 2M), taraftarı önünde daha uzun bir galibiyet hasretini en son Ekim 2019-Şubat 2020 arasındaki dokuz karşılaşmalık dönemde yaşamıştı. Sezonun ilk yarısında Ankara’da oynana karşılaşma 1-1 sona ermişti.

Stanojevic lig siftahında

Konyaspor’un teknik direktörü Aleksandar Stanojevic, Konyaspor kariyerindeki ilk Süper Lig maçına bu akşam çıkacak. Genç teknik adam Gaziantep FK karşılaşmasında Konyaspor’daki ilk maçına çıkmıştı. Stanojevic, son çalıştırdığı Partizan ile ligde 98 puan toplamayı başarmıştı.

Stanojevic nasıl ilk 11 ile saha çıkacak?

Konyaspor teknik direktörü Aleksandar Stanojevic kupadaki Gaziantep FK maçına ideal ilk 11’e sahaya çıkmıştı. Yine o ilk 11’e benzer bir 11 ile sahaya çıkacak olan Konyaspor’un sahaya; Sehic, Ahmet, Adil, Calvo, Guilherme, Amir, Soner, Endri, Bytyqi, Muric, Diouf ilk 11 ile sahaya çıkması bekleniyor.

Ankaragücü kupa zaferi ile geliyor

MKE Ankaragücü, Konya’ya kupa zaferi ile geliyor. Ankara temsilcisi son 16 turunda evin Beşiktaş’ı penaltılarla mağlup etmiş ve adını çeyrek finale yazdırmıştı. Ankaragücü, Dünya Kupası arasından sonra çıktığı 5 karşılaşmada 3 mağlubiyet ve 2 galibiyet ile 6 puan topladı. Ankaragücü 19 paunla 13.sırada yer alıyor.

Murat Erdoğan ilk Süper Lig maçında

Konyaspor-Ankaragücü maçında Murat Erdoğan düdük çalacak. Erdoğan'ın yardımcılıklarını Murat Ergin Gözütok ve Kamil Çetin yapacak. Maçın 4.hakemi ise Oğuzhan Çakır olacak. Murat Erdoğan Türkiye Kupası 5.tur maçında Konya'da oynanan Konyaspor-Bodrumspor maçında düdük çalmıştı. Murat Erdoğan, Konyaspor-Ankaragücü maçı ile Süper Lig'de ilk kez düdük çalacak.

Sehic formasına kavuşuyor

Arabam.com Konyaspor'da Ibrahim Sehic'ten iyi haber geldi, Boşnak oyuncu Ankaragücü maçında taktik antrenmanlarda yer aldı ve karşılaşmaya ilk 11'de başlayacak. Deneyimli kaleci, yaklaşık bir ay sonra formasına kavuşacak. Sehic, Alanyaspor maçı öncesi ısınmada sakatlanmış, maçı da sekerek tamamlamıştı. Sehic, ligde Sivasspor, Fatih Karagümrük ve Beşiktaş maçı ile kupadaki Gaziantep FK maçında forma giyememişti. Ibrahim Sehic'in yerine forma giyen kaleci Erhan Erentürk ise performansıyla sınıfta kalmıştı.

Amir'in 2.kez dalya heyecanı

Türkiye’den Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray, Avrupa'dan ise Burnley ve Udinese’nin transfer etmek istediği Amir Hadziahmetovic’in hafif sakatlığı bulunuyor. 25 yaşındaki oyuncu Gaziantep FK ile oynanan karşılaşmada forma giymemişti. Amir’in bugün oynanacak karşılaşmada takımdaki yerini alması bekleniyor. Amir Hadziahmetovic bu sezon 28 maçta sahada olurken 6 gol ve 4 asistlik katkı sağladı. Bosna Hersek'in en değerli 3. futbolcusu olan Hadziahmetovic Konyaspor'un ise en değerli futbolcusu konumunda. Toplamda Konyaspor formasıyla ile 199 maça çıkan Bosna Hersekli oyuncu 17 gol ve 16 asistlik katkı sağladı. Amir, Konyaspor ile Türkiye Kupası ve Türkiye Süper Kupası kazanma sevincini yaşamıştı.

Konyaspor’da 4 oyuncu sınırda

Konyaspor’da MKE Ankaragücü maçı öncesinde 4 oyuncunun 4’er sarı kartı bulunuyor. Yeşil-beyazlılarda Ahmet Oğuz, Uche İkpeazu, Adil Demirbağ ve Bruno Paz ligde daha önce oynanan karşılaşmalarda 3 sarı kart görmüşlerdi. Bu oyuncular bugün oynanacak Beşiktaş karşılaşmasında sarı kart görmeleri halinde ligin 21.haftasında İstanbul’da oynanacak Medipol Başakşehir maçında görev alamayacaklar.

Rekabette 32.randevu

Konyaspor ile Ankaragücü, pazartesi akşamı oynanacakla maçla birlikte Süper Lig’de 32. kez karşılaşacak Süper Lig’de uzun yıllara dayanan ezeli rekabette galibiyetlerde eşitlik göze çarpıyor. Geride kalan 31 maçta taraflar 12’şer galibiyet aldı. Rekabette 7 karşılaşmada ise kazanan çıkmadı. Sezonun ilk yarısında Ankara’da oynanan karşılaşma golsüz eşitlikle sona ermişti. İki takım ayrıca Dünya Kupası arasında karşılaşmış, Antalya’da oynanan maçı Konyaspor 1-0 kazanmıştı. 1988-1989 tarihinde başlayan Süper Lig rekabetinde en farklı sonucu ise sarı lacivertli ekip aldı. 6 Aralık 1992 tarihinde Ankara’da oynanan mücadeleyi başkent ekibi 8-0 kazanmıştı. Temsilcimiz, rakibine ile oynadığı son 7 lig maçında sadece bir kez mağlup oldu. HALİL YILMAZER

Konyaspor Haberleri