Konyaspor, Sezon Finalinde!

Arabam.com Konyaspor Süper Lig’deki son maçında bugün deplasmanda Beşiktaş ile karşılaşacak.

Konyaspor, Spor Toto Süper Lig’deki son maçında bugün deplasmanda İstanbul ekibi Beşiktaş ile karşı karşıya gelecek. Vodafone Park’ta oynanacak karşılaşma saat 20’de başlayacak. Karşılaşmada Ümit Öztürk düdük çalacak. Bu sezon deplasmanlarda iyi grafik yakalayan Anadolu Kartalı kazanıp sezonu mutlu kapatmak istiyor.

Deplasmanda 27 puan

Konyaspor, bu sezon daha önceki çıktığı 17 deplasman karşılaşmasında 7 galibiyet, 6 beraberlik ve 4 mağlubiyet yaşadı. Hanesine 27 puan yazdıran yeşil-beyazlılar bu alanda ligin iyi dördüncü takımı konumunda. Rakip ağlara 28 gol atan Anadolu Kartalı kalesinde 20 gol gördü. Temsilcimiz, geçen sezon çıktığı 19 deplasman karşılaşmasında ise 25 puan toplamıştı. Anadolu Kartalı 19 karşılaşmada 7 galibiyet, 4 beraberlik ve 8 mağlubiyet yaşamıştı. 30 gol atan temsilcimiz kalesinde de 30 gol görmüştü.

Calvo cezalı

Konyaspor'da sarı kart cezalısı olan Francisco Calvo'nun yanı sıra sakatlıkları devam eden Uche İkpeazu, Muhammet Demir ve Endri Çekici Beşiktaş maçında forma giyemeyecek. Karagümrük maçının ilk dakikalarında sakatlanan Andreas Bouchalakis'in de Beşiktaş maçında sahada olması beklenmiyor.

Süper Lig’de 44. randevu

Beşiktaş ile Konyaspor, ligde 43 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlarda siyah-beyazlılar 24, yeşil-beyazlılar ise 6 galibiyet elde etti. 13 müsabakada ise taraflar sahadan 1 puanla ayrıldı. Söz konusu mücadelelerde Kartal 79 gol atarken, kalesinde ise 40 gole engel olamadı. İki takım arasında sezonun ilk yarısında oynanan maçı siyah-beyazlı takım, 2-1 kazanmıştı.

4 futbolcu ceza sınırında

Konyaspor’da 4 önemli isim sarı kart sınırında bulunuyor. Kaleci İbrahim Sehic, sol bek Guilherme Sitya, orta saha Soner Dikmen ve forvet oyuncusu Mahir Emreli sarı kart sınırında yer alıyor. Bu 4 oyuncu bugün şans bulması ve sarı kart görmesi halinde 2023-2024 sezonunun ilk haftasında forma giyemeyecek. Bu 4 oyuncunun dışında sakatlıkları süren forvet Uche İkpeazu ve orta saha Endri Çekici'de sarı kart sınırında yer alıyor. Bu iki oyuncu Beşiktaş maçının kadrosunda yer almıyor.

11’de 3 değişiklik

Konyaspor Teknik Direktörü Aleksandar Stanojevic bu karşılaşmada zorunlu olarak değişiklikler yapmak zorunda kalacak. Cezalı olan Calvo ve son dönemde Soner’in partneri olan ancak Karagümrük maçında sakatlanan Bouchalakis, bugün oynanacak karşılaşmada forma giyemeyecek. Sırp çalıştırıcı Calvo’nun yerine Kahraman Demirtaş’a, Bouchalakis’in yerine ise Paz’a görev verecek. Hücum hattında deplasman golcüsü Mame Diouf’u en ilerde görevlendirecek olan 46 yaşındaki çalıştırıcı sağ kanatta Michalak yerine Muric’e şans vermeyi planlıyor. Konyaspor’un sahaya; “Sehic, Ahmet, Adil, Kahraman, Guilherme, Soner, Paz, Pozuelo, Moreno, Muric, Diouf 11’i ile sahaya çıkması bekleniyor.

Düdük Öztürk’te

Bugün oynanacak olan Beşiktaş-Konyaspor maçında Ümit Öztürk düdük çalacak. Öztürk'ün yardımcılıklarını Volkan Ahmet Narinç, Osman Gökhan Bilir yapacak. Maçın 4. hakemi ise Direnç Tonusluoğlu olacak. 39 yaşında Denizli bölgesi hakemi Ümit Öztürk bu sezon Konyaspor’un üçüncü maçında düdük çalacak. Ümit Öztürk, bu sezon Konyaspor'un iç sahada oynadığı 2-2 berabere biten Sivasspor ve 1-0 mağlup olduğu İstanbulspor maçlarında düdük çalmıştı. Ümit Öztürk bugüne kadar ligde ve kupada toplam 15 Konyaspor maçında düdük çaldı. Konyaspor bu maçların yalnızca 1 tanesinden galibiyet çıkartabildi. 7 maçta sahada mağlubiyetle ayrılan Konyaspor, 7 maçtan da beraberlikle ayrıldı. Ümit Öztürk’ün yönettiği maçlarda rakip ağlara 17 gol bırakan Konyaspor, kalesinde 26 gol gördü. Öztürk’ün yönettiği karşılaşmalarda 15 kez sahaya çıkan Beşiktaş bu maçlarda 2 mağlubiyet, 2 beraberlik ve 11 galibiyet elde etti.

Konyaspor Haberleri