Konyaspor revire döndü! Hangi oyun ne zaman takıma katılacak?

Konyaspor'da Adana Demirspor maçı öncesinde başlayan sakatlık kabusu Kasımpaşa maçının öncesinde ve maç içinde de devam etti. Anadolu Kartalında sakat oyuncu sayısı 6'ya çıktı. Peki hangi oyuncu ne zaman sahalara dönecek?

Konyaspor'da Adana Demirspor maçı öncesinde başlayan sakatlık kabusu Kasımpaşa maçının öncesinde ve maç içinde de devam etti. Anadolu Kartalında sakat oyuncu sayısı 6'ya çıktı. Peki hangi oyuncu ne zaman sahalara dönecek?

6 OYUNCUNUN SAKATLIĞI BULUNUYOR

Adana Demirspor maçının hazırlıklarında Adil Demirbağ, Oğulcan Ülgün ve Endri Çekici sakatlanmıştı. Kulüpten yapılan açıklamada Adil'in 3, Oğulcan'ın 2 ve Endri'nin ise 6 hafta sahalardan uzak kalacağı bildirilmişti. Yeşil-beyazlı kulüp, Uche İkpeazu'nun ise 2 hafta ile takımla çalışmalara başlayacağını ifade etmişti. Adana Demirspor maçında oyuna sonradan dahil olan dizinden sakatlanan Muhammet Demir ise Kasımpaşa maçında forma giymemişti. Konyaspor'da sakatlar kervanına Robert Muric'de eklendi. Ligde uzun zaman sonra ilk 11'de şans bulan Hırvat kanat oyuncusu karşılaşmanın 36.dakikasında bileğini ters bastı. Oyuna devam edemeyen Muric, yerini Mahir Emreli'ye bırakmıştı.

SAKAT OYUNCULAR HANGİ MAÇA YETİŞECEK?

Konyaspor'un ligde oynayacağı 6 maç kaldı. 29 Nisan'da Trabzonspor'u konuk edecek olan yeşil-beyazlılar, Mayıs ayında 3 karşılaşmaya çıkacak. Ligdeki son 2 maçını Haziran ayında oynayacak olan Anadolu Kartalı Konyaspor, 50 gün sonra 2022-2023 sezonuna noktayı koyacak.

ENDRİ SEZONU KAPATTI

Sağ ayak naviküler kemiğinde non deplase kırık tespit edilen ve 6 hafta sahalardan uzak kalacak Endri Çekici sezonu kapattı. Arnavut oyuncu kalan 6 maçta süre alamayacak. Endri'nin Konyaspor ile sözleşmesi Haziran ayında sona erecek, Konyaspor 26 yaşındaki oyuncu ile sözleşme yenilemeye sıcak bakmıyor.

ADİL 3 MAÇ DAHA YOK

Gastrokneminus kası tendonunda kısmi yaralanma saptanan Adil Demirbağ'ın ise tedavisi sürüyor. 3 hafta sahalardan uzak kalacak olan Adil Adana Demirspor ve Kasımpaşa maçlarında forma giyememişti. 25 yaşındaki defans oyuncusu Trabzonspor, Kayserispor ve Alanyaspor maçlarında forma giyemeyecek. Adil'in Sivasspor maçında kadroda olması bekleniyor.

OĞULCAN, ALANYASPOR MAÇI İLE SAHALARA DÖNECEK

Biseps femoris kasının kas tendon bileşkesinde 1.derecede zorlanma ve ödem saptanan ve 2 hafta antrenmanlara katılamayacak olan Oğulcan Ülgün'ün Trabzonspor maçında oynaması zor.Gen oyuncunun Kayserispor maçından önce kadroya dönmesi bekleniyor. Oğulcan, deplasmanda oynanacak Alanyaspor maçında kadroda olacak.

UCHE SON 7 MAÇTA FORMA GİYMEDİ

Ligde en son 2 Şubat tarihinde iç sahada oynanan İstanbulspor maçında süre alan ve diz dış bağlarında yırtık oluşan Uche İkpeazu ise 7 maçtır forma giymiyor. Tedavisi devam eden Uche'nin de 2 hafta daha sahalardan uzak kalacağı ifade edildi. Ağır sakatlık döneminden geçen Uche'nin kalan haftalarda form tutması zor gözüküyor. 28 yaşındaki oyuncunun deplasmanda oynanacak Sivasspor maçı ile beraber takıma katılması ön görülüyor. Uche'nin Konyaspor ile sözleşmesi 30 Haziran 2024 tarihinde sona erecek.

MURİC'İN MR'I BUGÜN ÇEKİLECEK

Kasımpaşa maçının 36.dakikasında sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kalan Robert Muric, bugün MR'a girecek. Hırvat oyuncunun sakatlığı ile ilgili durum MR sonucunun ardından netleşecek. Oyundan sedye ile değil, yürüyerek çıkan Muric'in ilk belirlemelere göre sakatlığının biraz uzayabileceği ön görülüyor. Muric'in Trabzonspor maçında sahada olması ilk belirlemelere göre beklenmiyor.

MUHAMMET, TRABZONSPOR MAÇINA YETİŞTİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR

Adana Demirspor maçında sakatlanan ve dizinde ödem ve ağrı tespit edilen Muhammet Demir, Kasımpaşa maçında forma giymemişti. Tedavisine devam edilen Muhammet'in Trabzonspor maçında sahada olması için yoğun gayret sarf ediliyor. 31 yaşındaki oyuncunun durumu bu hafta içinde netlik kazanacak. Trabzonspor maçında sahada olması biraz güç.

KONYA'NIN SESİ SPOR SERVİSİ

Konyaspor Haberleri