Konyaspor müjdeli haberi bekliyor

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde normal sezon sona ererken, küme düşmenin kaldırılması için bekleyiş var

Deprem sürecinin ardından Şubat ayında kulüplerle toplantı yapan Türkiye Basketbol Federasyonu, görüşleri almıştı. Bu toplantıda kulüplerin çoğunluğu düşmenin kaldırılması ve gelecek sezon Süper Lig’in 18 takımla oynanması fikrini belirtmişti. Ligdeki heyecanın ve kalitenin düşmemesi adına mevcut statü devam edilerek bir karar alınmamış ve sezon sonu beklenmişti.

Henüz kulüpler yapılanma için adım atmadı

AYOS Konyaspor’un ardından Gaziantep Basketbol’un küme düşmesinin ardından konu yeniden gündeme geldi. İç saha maçlarını İstanbul’da oynayan ve bu noktada mağdur duruma düşen Gaziantep, Konyaspor ile birlikte küme düşmenin kaldırılmasını istiyor. Bu noktada kulüplerin de görüşünü alacak TBF, kararını haziran ayının ilk haftasına kadar vermeyi planlıyor. Kulüpler, karara kadar yeni sezon için adım atmayacak.

Eksi puanla başlatılması da gündemde

Bazı kulüpler düşmenin kaldırılmasına destek çıkarken, bazı kulüpler pastadaki payın düşecek olması sebebiyle 18 takıma karşı çıkıyor. Bu sezon ligden düşen takımların küme düşmenin kaldırılması halinde adalet açısından eksi puanla sezona başlanmasının da düşünülen seçenekler arasında olduğu öğrenildi.

Küme düşmenin kaldırılması daha yüksek ihtimal

Küme düşmenin kaldırılması ve gelecek sezonun 18 takımla oynanma ihtimalinin şu an için daha güçlü olduğu öğrenildi. Olumlu karar çıkması durumunda AYOS Konyaspor, Süper Lig'deki mücadelesini sürdürecek. Kararın aynı zamanda Basketbol 1. Lig ve kadın liglerini de kapsaması bekleniyor. Spor Servisi

Konyaspor Haberleri