Konyaspor, ligin en az gol yiyen takımı

Arabam.com Konyaspor ligdeki 14 hafta sonunda kalesinde gördüğü 9 gol ile bu alanda ligin başarılı takımı olarak Dünya Kupası arasına girdi.

Konyaspor ligin 14 haftasında kalesinde yalnızca 9 gol görerek bu alanda ligin en başarılı takımı olarak dikkat çekiyor. Ligin ilk 6 haftasında kalesinde 0 gol gören Konyaspor sonrasında oynadığı 8 maçta kalesinde 9 gol gördü. Yeşil-beyazlılar Galatasaray ve Trabzonspor maçlarında 2, Antalyaspor, Gaziantep FK, Adana Demirspor, Kasımpaşa ve Kayserispor maçlarında ise kalesinde 1’er gol gördü.

7 maçta kalesini gole kapattı

Konyaspor ligde 7 maçta ise kalesini gole kapattı. Anadolu Kartalı, Ankaragücü, Başakşehir, İstanbulspor, Fenerbahçe, Giresunspor, Hatayspor ve Ümraniyespor maçlarında kalesini gole kapattı. Konyaspor, bu alanda da ligin en iyi takımlarından biri olarak dikkat çekiyor. Geçtiğimiz sezon kaleci İbrahim Sehic 12 maçta kalesini gole kapatarak bu alandaki en başarılı kaleci olarak sezonu tamamlamıştı.

14 maç 16 gol

Savunma anlamında iyi işler çıkartan Arabam.com Konyaspor ise hücum hattında sorunlar yaşadı. 14 maçta 16 gol bulabilen Konyaspor yalnızca 3 maçı gol atamadan tamamladı. Anadolu Kartalı İstanbulspor ağlarına 4, Kayserispor ve Trabzonspor ağlarına 2, Fenerbahçe, Galatasaray, Giresunspor, Hatayspor, Ümraniyespor, Antalyaspor, Anada Demirspor ve Kasımpaşa ağlarına 1’er gol gönderdi. Anadolu Kartalı Ankaragücü, Başakşehir ve Gaziantep FK maçlarında gol bulamadı.

Goller yabancılardan

Konyaspor’un bulduğu 16 golün 4’ünü Türk oyuncu Muhammet Demir kaydederken geriye kalan 11 golün tamamını yabancı oyuncular kaydetti. 1 golü de İstanbulspor maçında Mehmet Yeşil kendi kalesine göndermişti. Konyaspor’da Muhammet Demir ve Mame Diouf 4’er, Francisco Calvo Guilheme Sitya ve Endri Çekici 2’şer ve Bruno Paz ise 1 gol kaydetti. HALİL YILMAZER

Konyaspor Haberleri