Konyaspor kupada tur peşinde! Haydi Anadolu Kartalı!

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final müsabakasında Konyaspor, bugün Tüpraş Stadyumu’nda Beşiktaş'a konuk olacak. Tek maç eleme usulüne göre oynanacak maç saat 20.45’te başlayacak.

Ligde son iki iç saha maçında iki galibiyet alarak kümede kalma savaşında ‘bende varım’ diyen Tümosan Konyaspor, bugün kupa mesaisine çıkacak. Temsilcimiz, çeyrek final maçında Beşiktaş’a konuk olacak. Son yıllardaki en iyi kupa performansını yaşayan temsilcimiz rakibini eleyerek adını yarı finale yazdırmak istiyor.

Normal sürede ve uzatma devresinde eşitlik bozulmazsa yarı finale yükselecek takımı seri penaltı atışları belirleyecek.

Kupanın ilk maçında Ankaragücü Fenerbahçe'yi 3-0 mağlup etti ve adını yarı finale yazdırdı. Konyaspor bugün kazanması halinde yarı final maçında Ankaragücü ile karşılaşacak.

Rotasyon var

Tümosan Konyaspor’da Teknik Direktör Fahridun Ömerovic bugün oynayacak Beşiktaş maçında kadroda rotasyona gidecek. Ligde arka arkaya 3 kritik maça çıkacak olan temsilcimiz bu süreçte sakat oyuncu vermek istemiyor. Yeşil-beyazlıların sahaya; Deniz, Cebrail, Adil, Hadebe, Yasir, Boateng, Oğulcan, Cicdaldau, Prip, Moreno ve Sambuo (Muhammet) 11’i ile sahaya çıkması bekleniyor.

Kupada 8. randevu

İki ekip Türkiye Kupası’nda 8. kez kozlarını paylaşacak. Geride kalan 7 müsabakada Beşiktaş 2 galibiyet elde ederken, Konyaspor da 3 galibiyet aldı. Taraflar 2 mücadelede ise sahadan beraberlikle ayrıldı. İki ekip kupada son olarak 2020-2021 sezonunda yine çeyrek final maçında karşılaşmıştı. Normal süresi 1-1 beraberlikle sonuçlanan maçta penaltı atışları sonucu Beşiktaş, 3-2’lik skorla kazanmıştı.

İki takımın kupa yolu

Konyaspor 3. Turda Erbaaspor’u 3-0, 4. Turda Beyoğlu Yeniçarşıspor’u 3-0, 5. Turda Göztepe’yi 2-1 mağlup ettikten sonra son 16 turuna çıktı. Yeşil-beyazlılar, son 16 turunda Sivasspor’u 1-0 ile kupanın dışında bırakarak adını çeyrek finale yazdırdı. Bu sezon kupaya 5. turdan katılan siyah-beyazlılar, Eyüpspor’u 4-0 yenerek son 16 turuna kaldı. Bu turda Antalyaspor’u 2-1’lik skor ile saf dışı bırakan Beşiktaş, çeyrek finale adını yazdırdı.

Konyaspor Haberleri