Konyaspor kupa maçında rotasyona gidecek!

Tümosan Konyaspor, Ziraat Türkiye Kupası 4.tur maçında yarın evinde Beyoğlu Yeni Çarşı'yı ile karşılaşacak. Teknik Direktör Hakan Keleş kadroda rotasyona gidecek.

Konyaspor'a geldiği günden bu yana ideal 11'ini bulma yönünde çalışmalar yapan ve Hakan Keleş, kupada daha önce oynanan 3.tur maçında Erbaaspor maçında rotasyona gitmişti. Deneyimli teknik adam yarınki karşılaşmada da ligde forma giymeyen oyunculara şans verecek.

Yeşil-beyazlılarda Fransız kaleci Paul Bernardoni yerine genç kaleci Deniz Ertaş'ın oynaması bekleniyor. Deniz, Erbaaspor maçında da kaleyi korumuştu.

Anadolu Kartalında savunma kurgusu da tamamen değişecek. Alanyaspor maçında sakatlanan Ahmet Oğuz yerine Cebrail Karayel stoperlerde Adil ve Calvo yerine Uğurcan ve Metehan Mert'in oynaması bekleniyor. Sol bekte ise Yasir Subaşı yarınki karşılaşmada formayı Guilherme Sitya'dan alacak.

Orta saha kurgusunda da belirli değişiklikler yapmaya hazırlanan Hakan Keleş genç oyuncu Niko Rak ve Angolalı orta saha Bruno Paz'a formayı vermeyi planlıyor. 10 numara mevkiinde ise Alexandreu Cicaldau yerine Yunus Mallı'nın maça ilk 11'de başlaması bekleniyor.

Hücum bölgesinde alternatifi bulunmayan Hakan Keleş'in eli bu nokta biraz zayıf. Gökhan Töre, Muhammet Demir ve Nelson Oliviera sakatlıklarından dolayı karşılaşmada forma giyemeyecekler.

Zorlu Sivasspor maçı öncesinde Sokol Cikalleshi ve Marlos Moreno'yı hem fazla yormamak hem de sakatlığa kurban vermek istemeyen Keleş hücum bölgesinde de kısmi bazı değişiklikler yapacak.

Keleş, Alanyaspor maçının ardından yaptığı basın toplantısında Louka Prip'in daha önceki kulübünde santrafor mevkiinde oynadığını ve kendisini o pozisyonda deneyebileceklerini ifade etmişti. 51 yaşındaki çalıştırıcı genç forvet Emrehan Gedikli'nin antrenman performansından memnun olmadığını da sözlerine eklemişti.

Konyaspor'da yarınki karşılaşmada genç oyuncu Mehmet Ali Büyüksayar'da ilk 11'de karşılaşmaya başlayabilir.

Yeşil-beyazlıların hücum hattının Mehmet Ali - Prip ve Emrehan'dan oluşması bekleniyor.

Konyaspor'un karşılaşmaya; Deniz, Cebrail, Uğurcan, Metehan, Niko Rak, Paz, Yunus, Prip, Mehmet Ali ve Emrehan 11'i ile çıkması oldukça muhtemel.

Yedek kulübesinde de genç oyuncuların ağırlıkta olacağı beklenirken; Mehmet Erdoğan, Muhammed Semih Kocatürk, Ata Berk Karababa ve Ömer Sağlam'ında forma bekleyecek isimler arasında olması bekleniyor.

Korkmaz'da rotasyon demişti

Alanyaspor maçının ardından açıklamalarda bulunan Kulüp Başkanı Ömer Korkmaz, kupa maçına ilişkin söylemlerde bulunmuştu. Korkmaz; "Kupa maçı daha fazla oynamayan oyuncuların şana bulduğu bir maç olacak. Kısıtlı bir kadromuz var. Birinci endişemiz sakatlık olmadan transfer sezonuna kendimizi atmak. Toplaya bildiğimiz kadar puan toplayıp bi şekilde yolumuza devam etmek istiyoruz" demişti. ABDİL EMİROĞLU

Konyaspor Haberleri