Konyaspor kritik maçta mağlup!

Konyaspor Basketbol, Gaziantep Basket ile İstanbul'da karşılaştı. Maçı çift hanelere kadar cıkartan Konyaspor, son çeyrekte hücumdaki ritimini kaybedince maçtan 85-81 mağlup ayrıldı.


Konyaspor Basketbol, Gaziantep Basket ile İstanbul'da karşılaştı. Maçı çift hanelere kadar cıkartan Konyaspor, son çeyrekte hücumdaki ritimini kaybedince maçtan 85-81 mağlup ayrıldı.

Erkin, Perez, Gavin, Eddie ve Rasheed ilk 5 ile maça başladı. Sakatlıgı devam eden Morgan maçta süre almadı.

İlk çeyrekte Perez'in ve Rasheed'in potaya yaptığı ataklar ile sayılar bulan Konyaspor Basketbol topa iyo baskı yaptı ve Gaziantep'e boyalı alanda atış imkanı sunmadı. Gavin'in pota altı sayıları ile farkı açan Konyaspor maçta ritimini ilk çeyrekten bulmayı başardı. Maça 6'da 1 üçlük isabeti ile başlayan Gaziantep Basket daha sonra kullandığı 4 şutta 4 isabet bulmayı başardı. İlk çeyreği 5 üçlük isabeti ile sonlandıran kırmızı-siyahlılar farkı kapatyı. Konyaspor'da Gavin'in 10 sayı bulduğu ilk çeyreği Konyaspor 19-20 önde kapattı.

Konyaspor, ikinci çeyreğin başında Gavin'in kenara gelmesiyle pota altındaki etkinliğini kaybetti. Perez ve Rasheed ile sayılar üreten Konyaspor aradakı farkı sürekli 2 topta tutmayı başardı. Gaziantep çeyrek sonuna doğru Frankamp'ın elinden bulduğu 3 üçlük ile maça tutunmayı başardı. İlk yarı Konyaspor'un 7 sayı üstünlüğü ile 40-47 bitti.

Üçüncü çeyrekte Eddie, Murat ve Badzim ile sayılar üreten Konyaspor pota altını kapatsa da Gaziantep'in 3 sayılarına bir türlü çare bulamadı. Yeşil-beyazlılar üçüncü çeyreği ile yine ikinci çeyrek gibi 7 sayı farkla 63-70 önde kapattı.

Son çeyrekte ilk üç çeyreğe göre iki takımında atış yüzdeleri düştü. Üç çeyrekte de 20 sayıya çıkan Konyaspor aon çeyrekte bitime 03.40 kala yalnızca 8 sayı üretebildi. Hanlan'ın önderliğinde öne geçen Gaziantep Basketbol maçtan 85-81 galibiyetle ayrılarak 7. galibiyetine ulaştı.

Konyaspor, üst üste 5. mağlubiyetini alan Konyaspor, 20.hafta mücadelesinde evinde Türk Telekom'u ağırlayacak.

Konyaspor'da Rasheed 20, Perez 15 ve Gavin 14 sayı ile maçı tamamladı.

Konyaspor Haberleri