Konyaspor Komşuda 3 Puan Avında!

Arabam.com Konyaspor, Ligin 34.haftasında bugün deplasmanda Corendon Alanyaspor ile karşı karşıya gelecek. Çıktığı son 10 karşılaşmada yalnızca 1 mağlubiyet alarak yükselişe geçen yeşil-beyazlılar bugün kazanarak istikrarını korumak istiyor.

Konyaspor, Spor Toto Süper Lig’in 34.haftasında bugün deplasmanda Alanyaspor ile karşı karşıya gelecek. Çıktığı son 10 karşılaşmada 5 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan ve 19 puan toplayan Konyaspor, üst sıralarda tutunmaya başardı. 46 puanla 8.sırada yer alan yeşil-beyazlılar kalan 4 maçında puan kaybı yaşamadan ligin en iyi yerde bitirmek istiyor.

Stanojevic ile 15.maç

Konyaspor, bugün oynayacağı Alanyaspor karşılaşması ile Teknik Direktör Aleksandar Stanojevic yönetiminde ligdeki 15.maçını çıkacak. Sırp çalıştırıcı yönetiminde 5 mağlubiyet, 5 galibiyet ve 4 beraberlik elde eden yeşil-beyazlılar 19 puan toplamayı başardı. Ligde çıktığı ilk 4 karşılaşmadan mağlubiyetle ayrılan Aleksandar Stanojevic, sonrasında çıkışa geçti ve 10 karşılaşmada yalnızca 1 mağlubiyet yaşadı.

Ahmet Oğuz cezalı

Konyaspor’da bugün oynanacak karşılaşmada sarı kart cezalısı olan sağ bek Ahmet Oğuz forma giyemeyecek. Ahmet Oğuz’un yerine Cebrail Karayel’in oynaması bekleniyor. Cebrail, son oynanan Kayserispor maçının da 56.dakikasında Ahmet Oğuz’un yerine oyuna girmişti. Bu sezon Konyaspor formasıyla Süper Lig’de 14 karşılaşmaya çıkan Cebrail 294 dakika sahada kaldı.

11 değişiyor

Konyaspor’da sakatlığı biten Adil Demirbağ, bugün oynanacak Alanyaspor maçına ilk 11’de başlayacak. Oğulcan Ülgün, Robert Muric ve Uğurcan Yazgılı iç sahadaki Kayserispor maçında takıma dönmüştü. Konyaspor’da bugün oynanacak karşılaşmada Uche İkpeazu, Muhammet Demir ve Endri Çekici’nin forma giymesi beklenmiyor. Konyaspor’un bugün sahaya; Sehic, Cebrail, Calvo, Guilherme, Soner, Bouchalakis (Paz), Pozuelo, Muric, Moreno ve Diouf ilk 11’i ile çıkması bekleniyor.

4 önemli isim sınırda

Yeşil-beyazlı takımda takımın 6 önemli ismi sarı kart sınırında yer alıyor. Kaleci İbrahim Sehic, sol bek Guilherme Sitya, orta saha Soner Dikmen ve forvet oyuncusu Mahir Emreli sarı kart sınırında yer alıyor. Bu 4 oyuncu bugün sarı kart görmesi halinde ligin 35.haftasında Demir Grup Sivasspor deplasmanında forma giyemeyecek. Bu 4 oyuncunun dışında sakatlıkları süren forvet Uche İkpeazu ve orta saha Endri Çekici'de sarı kart sınırında yer alıyor. Bun iki oyuncunun Alanyaspor maçında sahada olması beklenmiyor.

Düdük Altay’da

Bugün oynanacak Alanyaspor - Konyaspor maçını hakem Çağdaş Altay yönetecek. Altay'ın yardımcılıklarını Deniz Caner Özaral ve Hüseyin Aylak yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Abdullah Buğra Taşkınsoy yapacak. Altay, bugün oynanacak karşılaşma ile kariyerindeki ikinci Konyaspor maçına çıkacak. Ligin genç hakemlerinden olan Çağdaş Altay, Konyaspor'un daha önceki maçında bu sezonun ilk devresinde sahasında oynadığı ve 1-0 kaybettiği Gaziantep FK maçını yönetmişti. Altay, kariyerinde ikinci Alanyaspor karşılaşmasına çıkacak. Yine ligin ilk yarısında oynanan ve 0-0 tamamlanan Alanyaspor-Adana Demirspor maçında düdük çalmıştı. Altay, Alanyaspor-Konyaspor karşılaşması ile kariyerindeki 10. Süper Lig maçında görev almış olacak. HALİL YILMAZER

Konyaspor Haberleri