Konyaspor koçu Gençoğlu Petkimspor maçını değerlendirdi: Önemli bir maça çıkacağız

AYOS Konyaspor Basketbol Koçu Engin Gençoğlu Pazar günü oynanacak olan Aliağa Petkimspor maçının öncesinde basın toplantısı düzenledi.

AYOS Konyaspor Basketbol Koçu Engin Gençoğlu Pazar günü oynanacak olan Aliağa Petkimspor maçının öncesinde basın toplantısı düzenledi.

Bizlere yakışmayacak hatalar yapıyoruz

Takımın son form grafiğini değerlendiren Koç Engin Gençoğlu; “Son 3 maçlık yenilgi var. Bunların iki tanesi son 1 topa kaybettiğimiz maçlar, şanssız maçlar. Anadolu Efes maçında uzun süre maçın içindeydik hatta çoğu zaman önde götürdüğümüz bir maçtı. Ama 3 maçın genel özetini yaparsak basit ve oynadığımız oyun kalitesine yakışmayacak hatalar yapıyoruz. Bu bizleri üzüyoruz. Herkesten aldığımız övgü, takımın sahada duruşu, topu paylaşması ve mücadelemizden dolayı da mutluyuz. 3 maçın sonuna baktığımızda da puan olarak tabloya mağlubiyet yazılıyor. Aliağa maçı bizler için önemli olacak” dedi.

Kaliteli yerlilere sahip

Rakibin performansını da değerlendiren Gençoğlu; “Aliağa çıkışta olan bir takım ve güçlü bir ekip. 4 tane iyi Türk oyuncusu var. Bu anlamda iyi bir rotasyona sahipler. Cem Ulusoy, Dorukhan Engindeniz, Nusret Yıldırım ve Ege Arar. Her takımda olabilecek ve ciddi rotasyon yaratan isimler. Bizden 1 galibiyet fazla aldılar ve üzerimizde yer alıyorlar. Bizim için hem sıra hem de rakibimiz olduğu için galip gelmemiz gereken bir maç. Pazar günü göreceğiz” açıklamalarını yaptı.

Transfer sporun doğasında var

Takımdaki yabancı ve yerli oyunculara gelen transfer teklifleri hakkında konuşan Gençoğlu; “Takımdaki oyunculara teklif gelmesi sporun doğasında olan bir durum. Bizler bu transferi yaparken olayların buralara gelebileceğini biliyorduk. 2-3 oyuncumuza teklif var. Türk oyuncularımıza da teklifler var. Gurur duyuyoruz ve gurur duyduğumuz gibi de sporun içinde olduğu için önlemimizi almaya çalışıyoruz. Bundan sonra da diğer oyuncularımıza teklifler gelebilir. Sporun içinde olan bir şey” şeklinde konuştu.

Taraftarın enerjisine ihtiyacımız var

Maça tüm Konya halkını davet eden Gençoğlu; “Pazar günü saat 1’de bütün taraftarımızı bekliyoruz, rica ediyoruz önemli bir maç bizler için. Futbol takımımız da Dünya Kupası arasında iken inanıyorum ki Pazar günü saat 1’ de bu salon dolacak. Ciddi bir atmosfer yaratacağımızı düşünüyoruz. Taraftarın enerjisine çok ihtiyacımız var” dedi.

Tam kadro değiliz

Takımda sakat oyuncuların olduğunu söyleyen Gençoğlu; “Tam kadro değiliz. Can Altıntığ ve Mert Gizir’in bir sakatlığı var. Nikolov’un parmağı kırık. Hasa Efe Uzun geçtiğimiz günlerde ufak bir rahatsızlık yaşadı. Alex Perez antrenmanlarda denedi kendisini ancak hala arıları devam ediyor. 5 tane sakatımız ve antrenmana katılamayan oyucumuz var ama inanıyorum ki maç gününe kadar hepsini toparlayarak onların da özverisiyle sahada olacaklarını düşünüyorum” açıklamalarını yaptı.

Konyaspor Haberleri