Konyaspor, Karagümrük'e konuk oluyor! Milli araya huzurlu gidelim!

Konyaspor, sezonun en kritik maçlarından birine çıkacak. Temsilcimiz bugün Süper Lig’in 30.haftasında kümede kalma yolunda doğrudan rakiplerinden biri olan Karagümrük ile deplasmanda karşılaşacak. Yeşil-beyazlılar kazanması halinde rahat bir nefes alacak.

Trendyol Süper Lig’de 30.hafta karşılaşmaları bugün oynanacak iki karşılaşma ile start alacak. Tümosan Konyaspor, deplasmanda Vavacars Fatih Karagümrük ile karşı karşıya gelecek. Atatürk Olimpiyat Stadyumunda oynanacak karşılaşma saat 20.30’da başlayacak. Zorlu karşılaşmada tecrübeli hakem Bahattin Şimşek düdük çalacak.

Kritik maç

Konyaspor, 30.haftaya 32 puanla 14.sırada küme düşme hattının 3 basamak üzerinde giriyor. İstanbul ekibi Karagümrük ise 18 puanda ve 18.sırda küme düşme hattında haftaya başlıyor. Oldukça kritik olan karşılaşmayı Konyaspor kazanması halinde puanını 35 yapacak ve rakibi ile arasına 6 puanlık fark açacak. Olası puan kaybında ise yeniden yeşil-beyazlı camiayı stres saracak. Sezonun ilk yarısında Konya’da oynanan karşılaşma 1-1 sona ermişti.

3 sakat

Tümosan Konyaspor’da zorlu karşılaşma öncesinde üç sakat oyuncu bulunuyor. Tedavileri devam eden Adil Demirbağ ve Muhammet Demir bu karşılaşmada yer alamayacak. Öte yandan sezonu kapatan Yasir Subaşı da yine maç kadrosunda olmayacak. Son iki karşılaşmada forma giyemeyen Cebrail Karayel ise sakatlığını atlattı. 29 yaşındaki oyuncu Teknik Direktör Fahridun Ömerovic’in şans vermesi halinde bugün süre alabilecek. Öte yandan son maç kadrolarında yer almayan Anderson Niangbo’nun da bugün kadroda olması bekleniyor.

2 isim sınırda

Yeşil-beyazlılarda cezalı oyuncu bulunmuyor ancak ceza sınırında yer alan iki isim var. Sokol Cikalleshi ve Valon Ethemi bugün sarı kart görmeleri halinde ligin 31.haftasında iç sahada oynanacak olan Trabzonspor karşılaşmasında kadrodaki yerlerini alamayacaklar.

Bu sezon deplasmanda ilk peşindeyiz

Bu sezon deplasmanda maç kazanma noktasında büyük sıkıntılar çeken Konyaspor, son oynadığı Pendikspor maçını kazanarak uzun süreli olan dış saha galibiyet hasretine son vermişti. Bu sezon üst üste 2 deplasman maçı kazanmayı başaramayan Anadolu Kartalı, Karagümrük’ü yenerek bunu da başarmak istiyor. Temsilcimiz en son Aleksandar Stanojevic yönetiminde geçtiğimiz sezon üst üste 3 deplasman galibiyet serisi yakalamıştı. Konyaspor bu sezon çıktığı 15 deplasman maçında 2 galibiyet, 7 beraberlik ve 6 mağlubiyet elde etti.

Ahmet Oğuz 11’e

Teknik Direktör Fahridun Ömerovic, bugün karşılaşmada son maçlarda kullandığı ilk 11’i büyük ölçüde koruyarak çıkacak. Kadro istikrarına güvenen Ömerovic, tek değişikliğini sağ bekte yapacak. Adana Demirspor maçında Uğurcan’a görev veren Ömerovic, bu karşılaşmada Ahmet Oğuz’a görev verecek. Bunun haricinde değişiklik yapmayı planlamayan Boşnak teknik adam; “Slowik, Ahmet, Dmajanovic, Hadebe, Guilherme, N’Zonzi, Soner, Oğulcan, Ethemi, Ndao ve Cikalleshi 11’i sahaya çıkacak.

Karagümrük 4 maçtır kazanamıyor

Ev sahibi Karagümrük ise ligde 4 maçtır galip gelemiyor. Son oynanan Trabzonspor maçında 5-1’lik mağlubiyetin ardından teknik direktör Şota Arvaledze istifa etmiş ve yerine Tolunay Kafkas getirilmişti. 29 puanla kümde düşme hattında bulunan İstanbul ekibi bu 29 puanının 23’ünü evinde toplamayı başardı. HALİL YILMAZER

Konyaspor Haberleri