Konyaspor, İstanbulspor'u konuk ediyor: 3 puandan başkası yalan

Konyaspor, Spor Toto Süper Lig’in 22. haftasında bugün sat 17’de sahasında İstanbulspor’u ağırlayacak. Son 6 maçtır galibiyete hasret olan Anadolu Kartalı bugün 3 puana uzanıp kara bulutları dağıtmak istiyor.

Konyaspor, Spor Toto Süper Lig’in 22. haftasında bugün sat 17’de sahasında İstanbulspor’u ağırlayacak. Son 6 maçtır galibiyete hasret olan Anadolu Kartalı bugün 3 puana uzanıp kara bulutları dağıtmak istiyor.

Spor Toto Süper Lig’in 22. haftasında Konyaspor, bugün saat 17’de MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumu’nda İstanbulspor’u konuk edecek. Konyaspor, ligde oynadığı 20 maçta 6 galibiyet, 9 beraberlik ve 5 mağlubiyetle 27 puan toplamayı başardı. İstanbulspor ise 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 13 mağlubiyet alarak 15 puan elde etti.

Konyaspor evinde kazanmak istiyor

Konyaspor, evinde oynadığı son 6 karşılaşmada galibiyetle tanışamadı. En son galibiyetini 2 Ekim’deki Ümraniyespor maçında alan Konyaspor o maçtan sonra oynadığı Gaziantep FK, Kasımpaşa, Sivasspor, Alanyaspor, Beşiktaş ve MKE Ankaragücü maçlarında 3 puana uzanamadı. Bu 6 maçta 3 mağlubiyet alan Konyaspor, 3 kez de sahadan 1 puanla ayrıldı.

Kadro değişiyor

Konyaspor’da bugün oynanacak İstanbulspor maçıyla birlikte kadroda bazı değişiklikler olacak. Bytyqi’nin Olympiakos’a transferinin ardından sol kanat mevkinde genç oyuncu Mehmet Ali Büyüksayar’ın oynaması bekleniyor. Sırp çalıştırıcı Stanojevic, Başakşehir maçında oyuna sonradan aldığı Pavicic’in performansından da memnun kaldı. Sol kanatta ise Michalak’tan memnun olmayan Stanojevic o bölgede de Muric’e şans verecek. Başakşehir maçında sarı kart cezası nedeniyle forma giyemeyen Ahmet Oğuz’da bu maçla birlikte formasına kavuşacak. Konyaspor’un sahaya; Sehic, Ahmet, Adil, Calvo, Guilherme, Soner, Paz, Pavicic, Muric, Michalak (Mehmet Ali) ve Diouf 11 ile çıkması bekleniyor.

İki oyuncu sınırda

Konyaspor’da zorlu karşılaşma öncesi iki oyuncu sarı kart sınırında bulunuyor. Bruno Paz ve Uche İkpeazu’nun 3’er sarı kartı bulunuyor. İki oyuncu bugün sarı kart görmeleri durumunda Pazartesi günü oynanacak Fenerbahçe maçında forma giyemeyecek. Öte yandan sakatlığı devam eden Muhammet Demir’de bugün oynanacak karşılaşmada formasından uzak kalacak.

Konyaspor 6 maçtır kazanamıyor

Konyaspor, Süper Lig’de son olarak Kayserispor’u mağlup etti. Yeşil-beyazlılar, bu maçın ardından oynadığı 6 müsabakada 3 beraberlik, 3 de mağlubiyet aldı. Konya temsilcisi söz konusu mücadelelerde Alanyaspor, Sivasspor ve Fatih Karagümrük ile berabere kalırken, Beşiktaş, Ankaragücü ve Medipol Başakşehir’e de yenildi.

İstanbulspor çıkış arıyor

İstanbulspor, topladığı 15 puanla 18.sırada yer alıyor. Sarı-siyahlı ekip uzun yıllar sonra bu sezon Süper Lig’e çıkmıştı. Sezona Osman Zeki Korkmaz ile başlayan ve ardından takımın başına Fatih Tekke’yi getiren İstanbulspor istediği etkiyi bulamadu. Son iki maçında Trabzonspor’a 4-0 ve Kayserispor’a 4-2 mağlup olan İstanbulspor, Konyaspor maçıyla birlikte çıkışa geçmek istiyor.

Ümit Öztürk 15. Konyaspor maçında

Konyaspor- İstanbulspor maçında Ümit Öztürk düdük çalacak. Öztürk'ün yardımcılıklarını Cem Özbay ve Yusuf Bozdoğan yapacak. Maçın 4.hakemi ise Burak Şeker olacak. 39 yaşında Denizli bölgesi hakemi Ümit Öztürk bu sezon Konyaspor’un ikinci kez maçında düdük çalacak. Ümit Öztürk bugüne kadar ligde ve kupada toplam 14 Konyaspor maçında düdük çaldı. Konyaspor bu maçların yalnızca 1 tanesinden galibiyet çıkartabildi. 6 maçta sahada mağlubiyetle ayrılan Konyaspor, 7 maçtan da beraberlikle ayrıldı. Ümit Öztürk’ün yönettiği maçlarda rakip ağlara 17 gol bırakan Konyaspor, kalesinde 25 gol gördü. Ümit Öztürk son olarak Süper Lig’in 17.haftasında Konya’da oynanan Konyaspor-Sivasspor maçında düdük çalmış ve karşılaşma 2-2 sona ermişti.

6. RANDEVU

Konyaspor ile İstanbulspor, bu mücadeleyle beraber Süper Lig tarihinde 6. kez karşı karşıya gelecek. Geride kalan 5 maçta Konyaspor 3 kez sahadan galip ayrılırken, İstanbulspor ise 1 defa rakibini mağlup etti. Bu maçlarda Konyaspor 11 kez gol sevinci yaşarken, İstanbulspor ise 7 defa fileleri havalandırdı. İki takım Konya’da 2 kez karşı karşıya geldi. Konyaspor, bu müsabakalarda 1 galibiyet, 1 mağlubiyet aldı. Yeşil-beyazlılar sahasındaki karşılaşmalarda 2 gol atarken, sarı-siyahlılar da 3 kez gol sevinci yaşadı. Bu sezon ligin ilk yarısında İstanbul’da oynanan mücadele, Konyaspor’un 4-0’lık galibiyeti ile sona ermişti. HALİL YILMAZER

Konyaspor Haberleri