Konyaspor İstanbul'da Kayıp!

Konyaspor, erteleme maçında Spor Toto Süper Ligin 23.haftasında Fenerbahçe'ye konuk oldu. Anadolu Kartalı sahadan 4-0 mağlup ayrıldı.

Konyaspor, erteleme maçında Spor Toto Süper Ligin 23.haftasında Fenerbahçe'ye konuk oldu. Anadolu Kartalı sahadan 4-0 mağlup ayrıldı.

6 Şubat pazartesi günü oynanması gereken ancak ülkemizde yaşanan deprem felaketlerinden dolayı ertlenen karşılaşmada Konyaspor deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaştı. Konyaspor sahadan 4-0 mağlup ayrıldı.

Konyaspor, zorlu Fenerbahçe deplasmanında ilk yarı da çok fazla varlık gösteremedi. Fenerbahce 13.dakikada Valencia'nın penaltı golüyle 1-0 öne gecti. Penaltı pozisyonuna itiraz eden Diouf sarı kart gördü, tecrübeli oyuncu 20.dakikada Arao'ya faul yaptı be ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Rakip kaleye gitmekte zorlanan Konyaspor 10 kişi kaldıktan sonra iyice oyundan düştü. İlk yarının uzatma dakikalarında Valencia ile 1 gol daha bulan Fenerbahçe soyunma odasına 2-0 önde gitti.

İkinci yarının ilk dakikalarında rakip kalede varlık göstermeye çalısan Konyaspor üçüncü bölgede topla buluşamadı ve pozisyon üretemedi. Fenerbahçe 61'de King ile bir gol daha buldu ve farkı 3'e çıkardı. Fenerbahçe 78'de Atilla ile 4.golünü buldu ve aradaki fark 4'e çıktı. Maç bu skorla bitti. Fenerbahçe puanını 48 yaparken Konyaspor 27 puanda kaldı. Konyaspor, ligin 24.haftasında 5 Mart'ta evinde Giresunspor'u konuk edecek.


Konyaspor'da 8 eksik
Konyaspor'da İbrahim Sehic, Muhammet Demir ve Uche Ikpeazu'nun sakatlıklarından dolayı kadroda yer almadı. Bruno Paz sarı kart cezalısı oldugu için kadroda yer almadı. Yeni transferler Metehan Mert, Mahir Emreli, Marlos Moreno ve Pozuelo 6 Şubat tarihinden sonra transfer edildikleri için kadroda yer almadı.


Bouchalakis'den siftah
Konyaspor'da yeni transfer Andreas Bouchalakis resmi olaeak ilk kez yeşil-beyazlı forma ile maça çıktı.

Diouf kızardı
Konyaspor'un Senegalli forvet oyuncusu Mame Diouf maçın 22.dakikasında kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Tecrübeli futbolcu 13.dakikada penaltı pozisyonuna itirazından ve 22. dakikada Arao'ya yaptığı faul ile 2 sarı kart gördü ve kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Diouf, 24.haftadaki iç saha macında kadrodaki yerini alamayacak.

Galibiyet hasreti 8 maç
Konyaspor, Fenerbahçe maçına kadar ligde çıktığı son 7 karşılaşmada galibiyet alamamıştı. (4M-3B). Yeşil-beyazlılar, Fenerbahçe maçında da mağlup oldu ve hasret 8 maça çıktı.Konyaspor
son galibiyetini 13 Kasım'da oynanan Kayserispor maçında almıştı. (1-2)

Puan hasreti 5 maça çıktı
Konyaspor öte yandan oynadığı son 5 karşılaşmadan da mağlubiyetle ayrıldı. Konyaspor en son Karagümrük deplasmanında 1 puana uzanmıştı.

Fenerbahçe:

Altay, Ferdi, Samet, Szalai, Lincoln , Arao (Dk.57 Crespo), İrfan (Dk.57 Emre Mor), Zajc (Dk.66 Arda), King (Dk.66 Oosterwolde), Valencia, Rossi (Dk.79 Serdar)

Konyaspor:

Erhan, Ahmet, Adil, Calvo, Guilherme, Bouchalakis, Soner, Endri (Dk.68 Ugurcan) , Michalak( Dk.41 Mehmet Ali) , Ogulcan, Diouf

Hakemler:
Halil Umut Meler, Cevdet Kömürcüoğlu, Mustafa Emre Eyisoy, Burak Şeker

Konyaspor Haberleri