Konyaspor genç oyuncuyu 200 bin Euro'ya transfer etmişti! U19'a gönderildi

Konyaspor'un genç futbolcu Niko Rak zor günlerden geçiyor. Genç oyuncu A Takımdan U19 Akademi takıma gönderildi.

Konyaspor'un genç futbolcu Niko Rak zor günlerden geçiyor. Genç oyuncu A Takımdan U19 Akademi takıma gönderildi.

Konyaspor'un 2022-2023 sezonun devre arasında 200 bin euro bonservis bedeliyle Hırvatistan'ın HNK Sİbenik takımından kadrosuna kattığı Niko Rak, kötü günlerden geçiyor.

Geldiği günden bu yana takımın rotasyonuna girmekte zorluk yaşayan Niko, 2022-2023 sezonun son maçında Beşiktaş karşısında son 20 dakika süre almıştı.

Geçen sezonun ikinci yarısında da bildirilmemişti

Geride kalan 2023-2024 sezonunda Türkiye Kupası'nda 4 maçta 229 dakika süre alan Niko, 1 asist yapmıştı. Genç oyuncu ligin ilk devresinde ise 4 maçta oyunun son bölümünde dahil olmuş ve toplamda 40 dakika süre almıştı. 2003 doğumlu oyuncunun ismi ligin ikinci devresinde TFF'ye bildirilmemişti.

Hazırlık kampında sağ bekte denenmişti

Niko, 2024-2025 sezonuna da Konyaspor'da oynama ümidiyle başladı. Teknik Direktör Ali Çamdalı hazırlık döneminde sağ bekte kendisini denedi ancak beklenen performansı göstermeyi başaramadı. Hazırlık maçlarında sağ bekte forma giyen Niko Rak beklenen özveri ve gelişimi teknik heyete göstermedi ve gözden düştü. Yabancı sayısı yüzünden başka takımda oynaması ve tecrübe kazanması için kiralık gönderilmek istenen Niko bunu kabul etmedi. Konyaspor, Niko'yu Sakaryaspor'a kiralamak istedi ancak genç oyuncu Konya'da kalmak istedi.

Calusic yazıldı, Niko yazılmadı

Yeşil-beyazlı yönetim TFF'ye bildirdiği 14 kişilik yabancı oyuncu isimleri arasında Niko Rak'a yer vermedi. Josip Calusic'in ameliyat olması ve dönüşünün devre arasını bulacak olması nedeniyle kadroya yazılması beklenmiyordu ancak Niko'nun yönetime yardımcı olmama tavrından dolayı Calusic listeye yazıldı, Niko'nun ismi bildirilmedi.

A Takım ile antrenmanlara çıkmayan Niko RAK, U19 takımına gönderildi. Genç orta saha, çalışmalarına U19 Akademi takımı ile devam ediyor. Konyaspor kariyeri büyük bir çıkmaza doğru ilerleyen Niko'nun yeşil-beyazlı takım ile 2025-2026 sezonunun sonuna kadar sözleşmesi bulunuyor.

Konyaspor Haberleri