Konyaspor, Galatasaray deplasmanında puan avında!

Konyaspor, Süper Lig’in 19.haftasında bugün Galatasaray ile karşılaşacak. Son iki maçından 4 puan çıkartan yeşil-beyazlılar zorlu İstanbul deplasmanından puan ve puanlarla dönmek istiyor.

Tümosan Konyaspor, Trendyol Süper Ligin 19.haftasında bugün deplasmanda ligin güçlü ekiplerinden Galatasaray ile karşı karşıya gelecek. RAMS Park’ta oynanacak karşılaşma saat 19’da başlayacak. Zorlu karşılaşmadan Ali Şansalan düdük çalacak. Şansalan’ın yardımcılıklarını Serkan Olguncan ve Serkan Ok yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Muhammed Ali Metoğlu olacak.

Hedef puan çıkartmak

Süper Lig’de çıktığı son iki karşılaşmada 4 puan çıkartan Konyaspor, kritik bir süreçten geçiyor. Ligde kümede kalma savaşı veren yeşil-beyazlılar şampiyonluk yarışışında olan Galatasaray’a karşı sürpriz yapmak istiyor. Bugünkü karşılaşmadan puan ve puanlarla dönmek isteyen Hakan Keleş ve öğrencileri tüm hazırlıklarını bunun için yaptı. .

Konyaspor'da 5 eksik

Konyaspor’da zorlu karşılaşma öncesinde cezalı isim bulunmazken sakatlıkları devam eden Gökhan Töre ve Muhammet Demir forma giyemeyecek. Afrika Uluslar Kupasında mücadele eden Angola’nın kadrosunda yer alan Bruno Paz’da kafiledeki eksikler arasında. Öte yandan Konyaspor yönetimi tarafından kadro dışı bırakılan Sokol Cikalleshi ve Paul Bernardoni kadroda yer almıyor. Konyaspor’un zorlu karşılaşmada sahaya; Deniz, Ahmet, Adil, Calvo, Guilherme, Soner, Oğulcan (Uğurcan), Cicaldau, Prip, Moreno ve Oliviera ile çıkması bekleniyor.

Deplasman hasreti sürüyor

Bu sezon deplasmanda oynadığı 8 karşılaşmada 1 galibiyet, 4 beraberlik ve 3 mağlubiyet yaşayan Konyaspor, 7 puan toplayabildi. Son iki deplasman maçından 2 beraberlikle dönen yeşil-beyazlılar uzun zamandır kazanamıyor. Anadolu Kartalı bu sezonki tek deplasman galibiyetini 2 Eylül’de oynadığı İstanbul Başakşehir maçında almıştı. Konyaspor, deplasmanda 126 gündür galip gelemiyor.

Galatasaray’da önemli isimler yok

Galatasaray'ın Arjantinli forveti Mauro İcardi, Konyaspor maçında forma giyemeyecek. Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada; "Trendyol Süper Lig’in 18. haftasındaki Fenerbahçe maçında aldığı darbe sonrası yüz kemiklerinde kırık oluşan futbolcumuz Mauro Icardi’nin yapılan göz hastalıkları, kulak burun boğaz ve plastik cerrahi konsültasyonları sonucu bir süre oynamamasına karar verilmiştir. Travmanın 20. gününden sonra yapılacak değerlendirmenin ardından oyuncumuz gerekli görülürse bir maske yardımıyla oynayabilecektir" denildi. Galatasaray'ın Konyaspor karşısında eksikleri: Sergio Oliveira, Cedrid Bakambu, Hakim Ziyech, Sacha Boey, Lucas Torreira, Mauro İcardi.

Konyaspor Haberleri