Konyaspor, futbol okullarını ihaleyle satacak!

Türkiye'nin birçok ilinde futbol okulu bulunan Konyaspor Kulübü, okullarını ihaleyle satma kararı aldı.

Konyaspor’da bir süredir futbol okulları noktasında sıkıntı yaşanıyordu. Türkiye’nin farklı noktalarındaki futbol okullarındaki antrenörler, yaşadıkları sıkıntıları medya ile paylaşmıştı. Yeşil-beyazlı yönetim, bu noktada adım atarak kasım ayında futbol okullarını ihale ile satma kararı aldı.

Başkan Fatih Özgekçen, geçtiğimiz aylarda taraftarların düzenlediği canlı sohbet toplantısında futbol okullarının ihale yolu ile satılacağını ve buradan maddi anlamda gelir elde edileceğini açıklamıştı.

Daha önce yaşanan sıkıntıların yaşanmaması adına daha titiz hareket eden yönetim, ihaleye katılacaklardan özel şartlar ve projeler istiyor. Hem Konyaspor ismine zarar verecek bir uygulamanın önüne geçmek hem de ciddi anlamda futbolcu yetiştirme adına futbol okulları projesini titizlikle inceliyor. Geçtiğimiz dönemde çocuklarını Konyaspor Futbol Okullarına gönderen aileler ve antrenörler birçok konuda sıkıntı ve mağduriyet yaşamıştı.

Belgeli antrenör olmalı!

Çocuklarının gelişimine önem veren veliler ise çocuklarını bu işin eğitimini almış belgeli antrenörlere emanet etmek istiyor. Bu nedenle Konyaspor Futbol okullarında belgeli antrenörlerin çalışmasını ve sürekli yaşanan antrenör değişikliği istemediklerini yetkililere ilettiler. Konya dışında 40’a yakın şubesi bulunan futbol okullarının sayısı, son dönemde yaşanan sıkıntılar yüzünden 20’ye kadar düştü. Konyaspor, yeni dönemde futbol okullarında bu sıkıntıları yaşamak istemiyor.

Konyaspor Haberleri