Konyaspor evine dönüyor

Arabam.com Konyaspor, lige verilen 14 günlük milli aranın ardından yarın bu sezon ligde ilk defa kendi stadyumunda, kendi seyircisi önünde Hangikredi Ümraniyespor’u ağırlayacak.

Arabam.com Konyaspor, lige verilen 14 günlük milli aranın ardından yarın bu sezon ligde ilk defa kendi stadyumunda, kendi seyircisi önünde Hangikredi Ümraniyespor’u ağırlayacak.

Ligde ilk kez kendi sahasında

Arabam.com Konyaspor, yarın Spor Toto Süper Lig’in 8.haftasında evinde Hangikredi Ümraniyespor’u ağırlayacak. MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma saat 17.00’da başlayacak. 5.İslami Dayanışma Oyunları’nda zarar gören stadyum zemini hibrit çim ile değiştirilmişti. Bu işlemler sırasında Başakşehir, Fenerbahçe ve Hatayspor maçlarını Eskişehir’de oynayan Anadolu Kartalı bu sezon ligde ilk kez kendi stadyumunda, kendi seyircisine karşı oynayacak. Konyaspor, bu sezon stadyumunda BATE Borisov ve Vaduz maçlarını oynamıştı.

İki eksik

Zorlu karşılaşma öncesi Konyaspor’da iki önemli eksik bulunuyor. Milli ara öncesi ligin 7.haftasında Galatasaray karşısında çift sarı kartla oyundan atılan kaleci İbrahim Sehic bu karşılaşmada takımdaki yerini alamayacak. Diğer eksik ise yine Galatasaray maçının 30.dakikasında sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kalan Endri Çekici. Takımın yaptığı son antrenmanların bir bölümüne katılan Arnavut oyuncu bu maçta riske edilmeyecek. Konyaspor’da bu iki oyuncu dışında eksik isim bulunmuyor.

Sakatlar döndü

Konyaspor’da milli ara öncesinde sakatlıkları nedeniyle formalarından uzak kalan oyuncular sakatlıklarını atlattı ve kadroya döndü. Yeşil-beyazlılarda Amilton, Michalak ve Muric Teknik Direktör İlhan Palut2un görev vermesi halinde Ümraniyespor maçında forma giyebilecek durumda. Öte yandan takıma geç katılan Mame Diouf’da milli arada takım arkadaşlarıyla arasından fiziki açığı kapattı ve 60 dakika sahada kalacak kondisyona ulaştı. Adanaspor ile oynana hazırlık maçında golünü kaydeden Diouf, Palut’dan zorlu karşılaşmada forma bekliyor.

Palut 11’i bozmayacak

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, Ümraniyespoor maçında milli ara öncesinde yakaladığı ilk 11 istikrarını bozmayacak. Cezalı Sehic’in yerine Erhan ve sakat endri yerine Paz’ı ilk 11 başlatmayı planlayan genç çalıştırıcı bunun haricinde değişiklik yapmayacak. Konyaspor’un muhtemel 11’i ise şu şekilde olacak; Erhan, Ahmet Oğuz, Adil, Calvo, Guilherme, Soner, Amir, Paz, Muric, Bytyqi ve Muhammet Demir.

Nalçacılılar’dan koreografi

Konyaspor’un taraftar grubu Nalçacılılar, Ümraniyespor maçında bu sezon ilk kez koreografi yapacak. Avrupa maçlarında UEFA’nın izin vermemesinden ötürü koreografi yapamayan yeşil-beyazlı taraftar grubu bu maçta takımına zirve yürüyüşünde destek vermek amacıyla özel bir şova imza atacak.

HALİL YILMAZER

Konyaspor Haberleri