Konyaspor evinde Bornova'ya direnemedi!

Konyaspor Basketbol, ikinci yarının ilk maçında evinde Bornova Belediyesi Karşıyaka’yı konuk etti. Yeşil-beyazlılar parkeden 74-81 mağlup ayrıldı ve üst süte 3.mağlubiyetini aldı.

Konyaspor Basketbol, ikinci yarının ilk maçında evinde Bornova Belediyesi Karşıyaka’yı konuk etti.

Konyaspor Basketbol karşılaşmaya Myles Mack, Marlon Johnson, Merthan Mutlu, Batuhan Acar ve Murat Atar ile başladı.

İlk çeyrekte Konyaspor’da Marlon Johnson 10 ve Merthan Mutlu 8 sayı üretmeyi başardı. İlk yarı 22-22 eşitlikle sona erdi.

Konyaspor, ikinci çeyrekte ise ilk yarıya oranda hücumda daha az yüzdeli oynadı. İkinci çeyrekte 14 sayı bulabilen yeşil-beyazlılar potasında 21 sayı gördü. İlk yarıyı Bornova 36-42 önde kapatmayı başardı.

Üçüncü çeyrekte hücumda yeniden hareketlenen Konyaspor, Marlon’un önderliğinde sayılar bulmayı başardı. Savunma sertliği bir türlü üst seviyeye çıkarmayan Dev Kartallar bu çeyrektte potasında 23 sayı gördü ve üçüncü çeyrek 57-66 Bornova üstünlüğü ile bitti.

Son çeyreğe Konyaspor, Mert’in üçlüğü ile başladı ve farkı 6’ya indirdi. Oldukça iyi savunma yapan Konyaspor Basketbol bitime 4.23 kala farkı 4’e kadar indirmeyi başardı. Konyaspor’da üst üste Merthan Mutlu ve Marlon Johnson basket-faül bularak 6 sayı üreterek 1 dakika kala farkı 1’ye indirdi.

Konyaspor san saniyelerde istediği geri dönüşü gerçekleştiremedi ve karşılaşmayı 74-81 kaybederek üst üste 3.malubiyetini aldı.

Konyaspor’da Marlon Johnson 28 sayı, 13 ribaunt, 1 asist, Merthan Mutlu 20 sayı, 7 ribaunt, 2 asist, Mert Çevik 9 sayı, 5 ribaunt, Myles Mack 10 sayı, 4 ribaunt, 7 asist ile oynadı.

Konyaspor, 19.haftada 12 Ocak Cuma günü ligin güçlü ekiplerinden Mersin Büyükşehir Belediyespor’a konuk olacak. Edip Buran Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşma saat 18’de başlayacak.

Konyaspor Haberleri