Konyaspor en değerli 5. takım

Alman internet sitesi Transfermarkt'ın verilerine göre 2022-2023 sezonunda Süper Lig'in en pahalı kadrosu Fenerbahçe’de olurken, temsilcimiz Konyaspor ise bu alanda kendisine 5. sırada yer buldu.

Konyaspor’un Değeri 46 Milyon Euro

Sarı-lacivertli takımın ardından, 126 milyon avro kadro değeriyle Trabzonspor ikinci sırada, 109 milyon avroyla Galatasaray üçüncü sırada, 96 milyon avroyla değeriyle Beşiktaş dördüncü sırada ve 46 milyon avro piyasa değeriyle Konyaspor beşinci sıraya yerleşti. Konyaspor’un Boşnak orta saha oyuncusu Amir Hadziahmetovic ise 6 milyon avro değeri ile yeşil-beyazlı takımın en değerli oyuncusu oldu.

Fenerbahçe zirvede

Süper Lig’de yeni sezonun başlamasına çok kısa bir süre kala takımlar kadrolarını güçlendiremey devam ediyor. Süper Lig'de 2022-2023 sezonunda mücadele edecek 19 takım arasında en pahalı ekip 170 milyon avro piyasa değeri ile Fenerbahçe olurken, en değerli oyuncular sıralamasının zirvesinde de Trabzonspor’un file bekçisi Uğurcan Çakır 18 milyon avro ile zirvede yer aldı.

Süper Lig’in değeri arttı  

Ligin piyasa değeri en düşük ekibi ise 6 milyon avro takım değeriyle Süper Lig’in yeni takımlarından  Ümraniyespor olarak gösterildi. Öte yandan Süper Lig'de yer alan 19 takımın toplam kadro değeri ise 891,50 milyon avro olarak ifade edildi.

 

Konyaspor Haberleri