Konyaspor, El Kaabi transferinde sona geldi

Ara transfer döneminde arayışlarını sürdüren Arabam.com Konyaspor, Atakaş Hatayspor'un Faslı forveti Ayoub El Kaabi'yi transfer etmek istiyor. Konyaspor, transferde son aşamaya geldi.

Konyaspor, Hatayspor forması giyen Ayoub El Kaabi ile anlaşmak için büyük yol kat etti. Son günlerde görüşmelerini yapan Konyaspor, Hatayspor cephesini ikna etti. Yeşil-beyazlılar El Kaabi ile masaya oturdu ve takıma kazandırmak için görüşmeler yaptı. Konyaspor görüşmelerde son aşamaya geldi.

Konyaspor uzun süreli anlaşmak istiyor

Faslı oyuncunun Hatayspor ile sözleşmesi sezon sonunda bitecek ve serbest kalacak. Konyaspor, 29 yaşındaki oyuncu ile yarım sezonluk değil uzun süreli bir anlaşma yapmak istiyor. Oyuncuyu büyük ölçüde ikna eden Konyaspor, hafta içinde transferi açıklamak istiyor.

Kariyerine Türkiye’de devam etme niyetinde

Faslı oyuncunun durumunu Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe, Trabzonspor ve Adana Demirspor’da takip ediyor ancak masada en güçlü takım Konyaspor olarak ön plana çıkıyor.

Oyuncuya Türkiye dışından gelen tekliflerde vardı oyuncu bu tekliflere sıcak bakmadı ve Türkiye’de kariyerine devam etmek istiyor.

Yarım sezon yerli statüsünde oynayabilecek

Türkiye Futbol Federasyonu deprem nedeniyle ligden çekilen Gaziantep FK ve Hatayspor'dan transfer edilen yabancı oyuncuların yerli statüde oynayabileceğini açıklamıştı.

Bilindiği üzere Süper Lig takımları 8+3 kuralına göre sahada olmak zorunda. 11’de 3 tane yerli oyuncu oynamak zorunda. Ancak Hatayspor ve Gaziantep FK’dan transfer edilen oyuncular yerli statüsünde sayılacak ve takımlar sahaya 9+2 şeklinde çıkabilecekler.

Diouf ile iyi bir ikili olmuşlardı

Bu sezon Süper Lig'de 21 maça çıkan Kaabi 8 gol ve 2 asist kaydetti. Kariyerinde 169 karşılaşmaya çıkan 29 yaşındaki oyuncu 88 gol ve 17 asist kaybetmeyi başardı.

Fas milli takımının formasını da 36 kez giyen Kaabi 20 gol atmayı başardı. El Kaabi hücum bölgesinde merkezin yanında kanatlarda da forma giyebiliyor.

El Kaabi Hatayspor’a geldiği 2021-22 sezonunda Konyaspor’un kadrosunda yer alan Senegalli forvet Mame Diouf ile beraber oynamıştı.

2021-2022 sezonunda Kaabi 18 gol 2 asist ve Mame Diouf 12 gol 3 asist üretmişti. İki oyuncuyu toplam 30 gol ve 5 asistlik katkı yapmışlardı.

Kaabi, Konyaspor'a karşı rakip olarak çıktığı 3 maçta 2 gol atmayı başardı.

Konyaspor Haberleri