Konyaspor Destro ile görüşüyor

Forvet arayışlarını sürdüren Konyaspor Geno ile sözleşmesi 30 Haziran sonu bitecek olan İtalyan Mattia Destro ile görüşme halinde.

30 Haziran sonrası sözleşmesi bitecek

Yeni sezonun kadro planlamasına çok hızlı giriş yapan ve 5 transferini açıklayan Konyaspor forvet transferi için görüşmelerini sürdürüyor. Listesinde 3-4 aday bulunan Konyaspor bu transferde nokta atış yapmak istiyor. Bu bağlamda Konyaspor’un listesinde bulunan isimlerden birisi Genoa forması giyen 31 yaşındaki deneyimli İtalyan santrafor Mattia Destro. Oyuncunun Genoa ile sözleşmesi 30 Haziran itibariyle sona erecek ve boşa çıkacak. Konyaspor oyuncu için bonservis bedeli ödemeyecek.

Oyuncu ile Karagümrük ilgileniyor

Geçtiğimiz hafta yapılan transfer toplantısında oyuncu için Teknik Direktör İlhan Palut onay verdi ve yönetim oyuncu için görüşmelerini hızlandırdı. Destro Türkiye’ye gelmeye sıcak bakıyor ve 2 Milyon Euro bandında maaş talep ediyor. Oyuncu ile görüşme gerçekleştiren Konyaspor uzun süreli bir anlaşma istemiyor. Oyuncu ile 2 yıllık sözleşme öneren Konyaspor maaş olarak da 1.2 Milyon Euro civarlarında yıllık ücret önerdi. Görüşmeler ve pazarlıklar sürüyor. Pürüzler giderilirse oyuncu Konya’ya gelecek ve sözleşme imzalanacak. Oyuncu ile Karagümrük’te ilgileniyor. Bu sezon Genoa formasıyla 30 maça çıkan deneyimli santrafor 9 gol 1 asistlik performans sergiledi. Kariyerinde 386 maça çıkan Mattia Destro 139 gol atarken 22 asistlik katkı sağladı. (ÖZEL / HALİL YILMAZER)

Konyaspor Haberleri