Konyasporlu Calvo bu istatistiği ile dikkat çekiyor!

Konyaspor’un sezon başında kadrosuna kattığı ve bu sezon en fazla beğenilen transferlerden biri olan Francisco Calvo sahadaki hırslı görüntüsüyle de dikkat çekiyor.

Kosta Rikalı stoper Francisco Calvo, Konyaspor ile bu sezon Süper Lig’de 29 karşılaşmaya çıktı. Çıktığı 29 karşılaşmada savunmada oldukça iyi bir oyun sergileyen ve Adil ile iyi bir ikili olan Calvo hem yaptığı müdahaleler hem savunmada üstlendiği rol hem de takımı hücuma çıkarttığı paslarla Konyasporlu taraftarların en beğendiği futbolculardan biri haline geldi.

10 sarı karta ulaştı

Saha içinde oldukça istekli ve hırslı gözüken Calvo, yaptığı faullerle sarı kart ile cezalandırılıyor. Bu sezon çıktığı 29 karşılaşmada 10 sarı kart gören 30 yaşındaki stoper bu alan ligin en fazla sarı kart gören oyuncuların başında geliyor.

Calvo ligin ilk yarısında oynanan Başakşehir, Fenerbahçe, Galatasaray, Antalyaspor, Kasımpaşa ve Alanyaspor, ikinci yarısında oynanan Fenerbahçe, Galatasaray, Antalyaspor ve Alanyaspor maçlarında sarı kart gördü. Calvo; ligin ilk yarısındaki Gaziantep FK ve ikinci yarısındaki Ümraniyespor maçında sarı kart cezalısı olduğu için forma giyemedi.

Şu an cebinde 2 sarı kartı bulunan Kosta Rikalı stoper Sivasspor ve Karagümrük maçlarında sarı kart görmesi halinde yeniden ceza alacak ve ligin son haftasındaki Beşiktaş karşısında forma giyemeyecek.

Sarı kartın zirvesindeler

Süper Lig’de Giresunsporlu Roman Arias 11 kart ile listenin başını çekerken Konyasporlu Calvo, Antalyasporlu Fernando ve Karagümrüklü Shukurov’un 10’ar sarı kartı bulunuyor. Konyaspor’da diğer sarı kart oyuncusu Adil’in ise 9 sarı kartı bulunuyor. Spor Servisi

Konyaspor Haberleri