Konyaspor, bu alandaki araştırmada en kötü Türk takımı!

CIES Futbol Gözlemevi, 76 ligde bin 168 kulüp tarafından oynanan yerel lig maçlarında henüz 20 yaşına gelmemiş futbolcuların oynadığı dakikaların yüzdesini açıkladı. Konyaspor bulunduğu durum itibariyle oldukça kötü durumda.

CIES Futbol Gözlemevi, 76 ligde bin 168 kulüp tarafından oynanan yerel lig maçlarında henüz 20 yaşına gelmemiş futbolcuların oynadığı dakikaların yüzdesini açıkladı.

Kurum, Türkiye Süper Lig raporunu da sundu. Konyaspor Türk takımları içinde son sırada yer aldı.

İlk sırada Nordsjælland

CIES Futbol Gözlemevi, 76 ligde bin 168 kulüp tarafından oynanan yerel lig maçlarında henüz 20 yaşına gelmemiş futbolcuların oynadığı dakikaların yüzdesini açıkladı. Danimarka’nın Nordsjælland takımı yüzde 37'lik rekor bir oranla bu alanda ilk sırada yer alıyor. Avrupa2nın 5 büyük liginde ise ilk sıra Alman temsilcisi Borussia Dortmund yüzde 12,5’ilk oran ile birinci sırada yer alıyor. Sarı-siyahlıları yüzde 9.4 ile Fransa ekibi Rennes, yüzde 8.2 ile İspanyol temsilcisi Barcelona takip ediyor.

Konyaspor son sırada

CEIS, yayınladığı raporda 01/04/2018 - 31/03/2023 tarihlerini baz alıyor. Süper Lig ve 1.lig takımlarını da inceleyerek onlarla ilgili de rapor sunuyor. Süper Lig’de ilk sırada yüzde 3.5 ile 11 oyuncu oynatan Beşiktaş yer alıyor. Beşiktaş’ı yüzde 2.9 ile 8 oyuncu oynatan Antalyaspor ve yüzde 2.8 ile 18 oyuncu oynatan Kayserispor izliyor. Listenin son sırasında ise yüzde 0,1 ile Konyaspor yer alıyor. Konyaspor son 5 yılda yalnızca 2 tane 20 yaş altı oyuncuya kadrosunda süre vererek son sırada kendisine yer buluyor.

Genel listede sondan 21.sıradayız

Konyaspor’un Süper Lig’de son sırada yer almasının yanı sıra genel listeye bakıldığı zamanda oldukça üzücü bir tablo ön plana çıkıyor. 76 lig ve bin 168 takım ile yapılan araştırmada Konyaspor sondan 21.sırada yer alıyor. Yeşil-beyazlılar bin 147.sıra ile kendine listenin son basamaklarında yer buluyor. Konyaspor, Türkiye’de mücadele eden Süper Lig ve 1.Lig ekipleri arasında da son sırada bulunuyor.

Türk takımları arasında Altınordu lider!

Türk takımları arasında 20 yaş altı oyunculara en fazla şansı veren takım ise Altınordu FK. Türkiye’nin en önemli alt yapı takımı olan Altınordu yüzde 14.2 ile son 5 yılda 32 oyuncuya şans vermiş durumda. Altınordu FK’yı bugünlerde 1.Lig’den Süper Lig’e çıkmak için mücadele eden Bodrusmpor izliyor. Muğla temsilcisi yüzde 5,9 ile son 5 yılda 25 farklı oyuncuya şans vermiş durumda. HALİL YILMAZER

Konyaspor Haberleri