Konyaspor, Beşiktaş deplasmanından eli boş dönüyor!

Süper Lig’in 26.haftasında dün Beşiktaş’a konuk olan Konyaspor, ikinci yarıda kalesinde gördüğü iki golle sahadan 2-0 mağlup ayrıldı. Temsilcimiz 25 puanda haftayı 19.sırada tamamladı.

Tümosan Konyaspor, Trendyol Süper Lig’in 26. Haftasında Beşiktaş’a konuk oldu. Tüpraş Stadyumunda oynanan mücadelede tribünlerin büyük bölümü doldu. Konyasporlu taraftarlar da 500 kişi ile takımlarına destek oldu. Konyaspor ilk yarı oldukça iyi bir oyun oynadığı Beşiktaş deplasmanında ikinci yarıda yediği iki gol ile 2-0 mağlup oldu ve 25 puanda haftayı kapattı. Temsilcimiz, 27.hafta karşılaşmasında 24 Şubat cumartesi günü Atakaş Hatayspor’u konuk edecek.

Ömerovic kadroyu değiştirmedi

Yeşil-beyazlı ekipte teknik direktör Fahrudin Omerovic, MKER Ankaragücü maçında göre ilk 11’de değişikliğe gitmedi. Konyaspor, geçtiğimiz hafta sahasında 1-0 kazandığı Ankaragücü maçının 11’iyle Beşiktaş maçına çıktı. Yeşil-beyazlılar maça; Slowik, Ahmet, Uğurcan, Damjanovic, Guilherme, Soner, Nzonzi, Prip, Ethemi, Cicaldau ve Cikalleshi 11’i ile çıktı.

İlk yarıda iyi bir Konyaspor vardı

Tümosan Konyaspor, maça oldukça iyi başladı. Topa sahip olan yeşil-beyazlılar maçın ilk 20 dakikasında rakibini kendi alanına hapsetti. Harika bir futbol sergileyen Anadolu Kartalı, ilk 20 dakikada yüzde 78 ile topa sahip oldu. Pas isabetinde ise 147’ye 26 üstünlük kurdu. 25. dakikadan sonra Beşiktaş, oyunda kendini hissettirmeye başladı ve daha çok yüklenmeye başladı. Konyaspor, İstanbul ekibine çok net gol şansı vermezken, siyah-beyazlı takım daha çok şutlarla etkili olmaya çalıştı. Mücadelenin ilk devresi 0-0 tamamlandı.

İkinci yarı teslim olduk

Karşılaşmanın ikinci yarısının ilk dakikalarında golü buldu. 47.dakikada Slowik yüzde 100’lük pozisyonu kurtardı. Cenk’in vuruşu Uğurcan’dan sekip Semih’in önünde kaldı. Semih’in vuruşunu çizgide Slowik kornere çeldi. Kullanılan kornerin devamında Rasciha topu içeriye kesti, kale sahası içinde Semih’in vurulunda top ağlara gitti. 62.dakikada Musrati’nin şutunu son anda Slowik kornere çelmeye başardı. Beşiktaş dakika 71’dearadaki farkı 2’ye çıkarttı. Muci’nin ceza sahası dışında şutunu Slowik sektirdi, pozisyonu iyi takip eden Cenk Tosun Beşiktaş’ın ikinci golünü kaydetti. Beşiktaş maçı 2-0 kazandı ve puanını 43 yaptı. Konyaspor ise aldığı mağlubiyet ile 25 puanda kaldı. Yeşil-beyazlılar 27.hafta karşılaşmasında 24 Şubat cumartesi günü Atakaş Hatayspor’u konuk edecek.

Beşiktaş: Mert Günok, Onur Bulut, Necip Uysal, Colley, Masuaku, Al-Musrati, Fernandes (Dk.90 Demir Ege), Rashica (Dk. 81 Gezzal), Muçi (Dk.84 Salih), Cenk Tosun (Dk. 81 Aboubakar), Semih Kılıçsoy (Dk.90 Bahtiyar)

Konyaspor: Slowik, Ahmet Oğuz, Uğurcan Yazğılı, Damjanovic, Guilherme, Soner Dikmen, N'Zonzi, Prip (Dk.82 Oğulcan), Cicaldau, Ethemi (Dk.67 Ndao), Cikalleshi (Dk.67 Sambou)

Sarı kartlar: Dk. 24 Semih Kılıçsoy, Dk. 40 Muçi (Beşiktaş)

Goller: Dk.49 Semih Kılıçsoy, Dk.71 Cenk Tosun (Beşiktaş)

Konyaspor Haberleri