Konyaspor Basketbol'da keyifler yerinde!

Son iki maçından galibiyetle ayrılan Konyaspor Basketbol'da gösterdiği performansın ardından play-off'a yavaş yavaş kilitlenmiş durumda.

Türkiye Basketbol Ligi'nde mücadele eden ve bu sezon gösterdiği performans ile adından söz ettiren Konyaspor Basketbol'da keyifler oldukça yerinde.

Ligde arka arkaya Sigortam.Net ve Harem Spor'a karşı oynadığı maçlardan galibiyet çıkartan yeşil-beyazlılar galibiyet sayısını 9'a çıkartmasını bildi. Sezon başında ligde kalmak için kadro kuran ancak Koç Emrah Benli'nin dokunuşlarıyla oldukça iyi bir sezon geçiren Dev Kartallar play-off planları yapmaya başladı.

Ligde geride kalan 15 haftada 9 galibiyet ve 6 beraberlik elde eden Dev Kartallar haftayı 5.sırada kapattı. Lider Semt77 Yalova'nın 13, ikinci Sigortam'ın 12 ve üçüncü Gaziantep'in ise 11 galibiyeti bulunuyor. Konyaspor ile aynı galibiyette bulunan Mersin ekibi ise 4.sırada yer alıyor. Konyaspor'u 8'er galibiyetle Kapaklı, Final Spor ve Alagöz Iğdır ve 7 galibiyetle ise Harem Spor takip ediyor.

Takımdaki uyumun gözle görülen bir seviyede olması ve alınan iyi sonuçların ardından salonda dolmaya başladı. Son oynanan iç saha maçı olan Sigortam.Net karşılaşmasında salonun büyük bölümü takımı desteklemek için geldi. Bu havayı bozmak isteyemeyen Konyaspor Yönetimi maddi anlamdaki maaş gecikmelerini de daha hızlı getirecek. Öte yandan takımdaki eksik noktalara ise iki transfer yapılması planlanıyor.

Konyaspor Basketbol, 2021-2022 sezonunun ardından yeniden Play-off oynayarak Süper Lige çıkmayı planlıyor. Gelecek sezon BSL'de Bahçeşehir ve Beşiktaş'ın olası birleşmesi sonrasında bu sezon TBL'den 3 takımın Süper Lig'e yükselmesi de gündemde. Konyaspor bu olasılığı da düşünerek ritmini kaybetmek istemiyor.

Öte yandan Konyaspor'da Harem maçı sonrası takıma verilen iki günlük izin bugün son buldu. Yeşil-beyazlılar yaptığı antrenman ile 24 Aralık pazar günü sahasında oynayacağı Çayırova karşılaşmasının hazırlıklarına start verdi. Bu sezon beklenen performanstan uzak kalan Çayırova inişli-çıkış performans sergiliyor. Üst üste oynadığı Sigortam, Harem ve Bornova maçlarını kazanan Kocaeli ekibi 15.haftada evinde oynadığı Ankaragücü'ne uzatmalarda 111-119 mağlup oldu. Çayırova'nın Sportif Direktörlüğünü ise Konyaspor ile 2021-2022'de TBL'den BSL'ye çıkma başarısı gösteren sonrasında takımda kalan ancak devre arası ayrılan Can Altıntığ yapıyor.

Konyaspor, evinde Çayırova ile karşılaştıktan sonra yönünü ilk yarının son maçı için Ankaragücü'ne çevirecek. Temsilcimiz 30 Aralık cumartesi günü saat 20'de Ankaragücü İMD ile TOBB Spor Salonunda karşı karşıya gelecek.

Konyaspor Haberleri