Konyaspor Basketbol'da hesap-kitap işleri başladı!

Türkiye Sigorta Basketbol Liginin bitimine 6 hafta kala son sırada bulunan AYOS Konyaspor Basketbol kümede kalma hesapları yapıyor. Peki Dev Kartallar’a kaç galibiyet lazım?

Süper Lig’de normal sezonun tamamlanmasına 6 hafta kaldı. AYOS Konyaspor, geride kalan süreçte oynadığı 24 lig maçında 7 galibiyet ve 17 yenilgi alarak son sırada yer alıyor. Aynı durumdaki Gaziantep Basketbol ise puan cetvelinin 15. basamağında bulunuyor. Kadrosunu büyük ölçüde değiştiren Beşiktaş, 8 galibiyete ulaşırken, ligde kalma yolunda avantajlı konuma geldi. Siyah-beyazlı ekibin ikili averajda da Konyaspor ve Gaziantep’e karşı üstünlüğü bulunuyor. 9’ar galibiyeti olan ve aynı zamanda play-off hattına da yakın olan Aliağa Petkim, TOFAŞ ve Bahçeşehir Koleji ise henüz tam olarak rahatlamış değil.

4 galibiyete ihtiyaç var

Geçtiğimiz hafta taraftarının önünde Darüşşafaka’yı 83-73 mağlup ederek 9 maç sonra kazanan AYOS Konyaspor, seri galibiyetlerle ligde kalmayı hedefliyor. Ligde 11 galibiyetin ligde kalmaya yeteceği tahmin ediliyor. Yeşil-beyazlı ekip, kalan süreçte 2 karşılaşmayı sahasında, 4 maçı ise deplasmanda oynayacak. Temsilcimiz, bu dönemde Bahçeşehir Koleji ve Manisa Büyükşehir Belediyespor’u evinde konuk edecek. Deplasmanda ise Bursaspor, Büyükçekmece, Galatasaray ve Pınar Karşıyaka ile karşılaşacak. Dev Kartallar, bu karşılaşmalardan en az 4 galibiyet almayı planlıyor.

Gözler Bursa maçında

Konyaspor’da gözler ligin 25. haftasında deplasmanda oynanacak Bursaspor maçına çevrildi. Darüşşafaka karşılaşma sonrasında iki gün izin yapan yeşil-beyazlı ekip, Salı günü öğleden sonra yaptığı ilk antrenmanla 16 Nisan Pazar günü deplasmanda oynayacağı zorlu mücadelenin çalışmalarına başladı. Yeşil-beyazlılar cumartesi gününe kadar hazırlıklarını Konya’da sürdürecek ve cumartesi günü Bursa’ya hareket edecek.

Bahçeşehir maçı 23 Nisan’da

AYOS Konyaspor, Bursa deplasmanının ardından sahasında Bahçeşehir Koleji ile karşılaşacak. Kritik mücadele 23 Nisan Pazar günü oynanacak. Selçuklu Belediyesi Spor Salonu’nda oynanacak maç saat 15.30’da başlayacak. SPOR SERVİSİ

Konyaspor Haberleri