Konyaspor Basketbol'da Ankaragücü mesaisi başladı!

Konyaspor Basketbol, zorlu Ankaragücü mesaisine başladı. Yeşil-beyazlılar Başket ekibini mağlup edip deplasman galibiyetiyle ilk yarıyı play-off hattında bitirmek istiyor

Türkiye Sigorta Basketbol 1. Ligi’nde (TBL) 16. hafta sona erdi. Play-off hattı içinde yer alan yeşil-beyazlı ekip, taraftarının önünde aldığı Çayırova Belediyesi yenilgisinin ardından averajla 6. sıraya geriledi. Ligde play-off ve kümede kalma yarışı da iyiden iyiye kızışmış durumda. 18 takımlı ligde son günlerde birçok kulüp, transfer hamleleri yaparak kadrolarını güçlendirdi.

Ankaragücü maçının hazırlıkları başladı

TBL’nin mütevazi kulüplerinden olan Konyaspor Basketbol, ilk devrenin son maçında deplasmanda Ankaragücü ile karşılaşacak. Yeşil-beyazlı ekip, 30 Aralık Cumartesi günü deplasmanda oynayacağı zorlu müsabakanın çalışmalarına başladı. Çayırova maçından sonra bir gün izin yapan Dev Kartallar, dün öğleden sonra koç Emrah Benli yönetiminde Selçuklu Belediyesi Spor Salonu’nda ilk antrenmanını yaptı. Benli, idman öncesinde oyuncuları ile bir toplantı yaparak hem Çayırova maçını da hem de bundan sonraki süreci değerlendirdi.

Ankaragücü’nden 3 transfer

Öte yandan Konyaspor’un bu haftaki rakibi Ankaragücü, çıkışa geçti. Ligde 3 galibiyetle son sırada yer alan başkent ekibi, flaş transferler yaptı. Son iki maçını kazanan Halil Üner yönetimindeki sarı-lacivertli ekip, önemli bir maliyetle Süper Lig ekibi Bodrumspor’dan deneyimli oyuncu Hakan Yapar’ı transfer etti. Yapar, ilk maçında 30 sayı, 8 ribaunt, 5 asistle kazanılan Bornova Belediyesi Karşıyaka maçına damga vurdu. Başkent ekibi, ayrıca yine tecrübeli oyuncular Soner Şentürk ve Caner Ercan’ı da renklerine bağladı.

Konyaspor Haberleri