Konyaspor Basketbol zorlu Iğdır deplasmanında!

Konyaspor Basket, 3. hafta maçında bugün deplasmanda Alagöz Holding Iğdır ile karşılaşacak. Yeşil-beyazlı ekip, güçlü rakibini yenerek sezonun ikinci galibiyetini almak istiyor.

Konyaspor Basket, 3. hafta maçında bugün deplasmanda Alagöz Holding Iğdır ile karşılaşacak. Yeşil-beyazlı ekip, güçlü rakibini yenerek sezonun ikinci galibiyetini almak istiyor.

Türkiye Basketbol 1. Ligi’nde 3. hafta heyecanı dün oynanan Balıkesir Büyükşehir Belediyespor-TED Ankara Kolejliler maçıyla başladı. İlk 2 maçta 1 galibiyet ve 1 yenilgi alan Konyaspor Basket, bugün deplasmanda Alagöz Holding Iğdır ile karşılaşacak. Dev Kartallar, dün otobüsle Ankara’ya oradan da uçakla Iğdır’a giderek kampa girdi. Temsilcimizde sakatlığı bulunan Kerem Gülmez forma giyemeyecek. Hafta başında takımla çalışmalara başlayan Mert Çevik ise hazır olması durumunda kadroda yer alacak.

SAVUNMA ÇALIŞILDI

Sezona deplasmanda aldığı Bornova galibiyetiyle başlayan temsilcimiz, geçtiğimiz hafta evinde Mersin Büyükşehir Belediyespor’a farklı skorla kaybetmişti. Başantrenör Emrah Benli yönetimindeki Konyaspor Basket, rakibini mağlup ederek sezonun ikinci galibiyetini almaya çalışacak. İlk 2 maçta potasında 182 sayı gören Dev Kartallar, hafta boyunca savunma sertliğini artırma adına çalışmalar yaptı.

IĞDIR’IN HIZLI YÜKSELİŞİ

Başantrenörlüğünü Olcay Özkundilli Alagöz Holding Iğdır Basketbol, bir yıl dolmadan 1. Lig’e çıktı. Geçen yılın sonlarında Bölgesel Basketbol Ligi’ne katılma kararı alan Doğu Anadolu ekibi, rakiplerini geçerek 2. Lig’e yükselme sevinci yaşamıştı. 1. Lig’de takım sayısının 18’e çıkarılmasının ardından Iğdır, Türkiye Basketbol Federasyonu’na lige katılım adına başvuru yaptı. Bu başvuru kabul edildi ve kulüp kısa süre içinde 1. Lig’e yükselme sevinci yaşadı. Ligin mali anlamda en rahat kulüplerinin başında gelen ev sahibi ekip, ilk 2 maçta evinde Çayırova Belediyesi’ne mağlup olurken, deplasmanda Ankaragücü’nü mağlup etti. Alagöz Iğdır, önemli bir ücreti gözden çıkararak ligde birçok rekora imza atan Marlain Veal ile sözleşme imzaladı. Kadroda geçen sezon Konyaspor’da forma giyen Hasan Efe Uzun ile yine eski Konyasporlu Murat Can Esen ve Cem Coşkun da yer alıyor. Iğdır ekibi, antrenmanlarını Ankara’da yapıyor. Maçlarını ise Iğdır’da oynuyor. Takım, Perşembe günü bu maç için Iğdır’a geçti.

MAÇ SAAT 13.00’TE

Iğdır Kazım Karabekir Spor Salonu’nda oynanacak zorlu karşılaşma bugün saat 13.00’te başlayacak. Mücadelede İbrahim Altıntaş, Abdullah Koputan ve Burak Erkan hakem üçlüsü düdük çalacak. Maç TBF TV’nin YouTube adresinden yayımlanacak. İki ekip, bugünkü maçla birlikte ilk kez karşı karşıya gelecek.

Konyaspor Haberleri