Konyaspor Basketbol zorlu Haremspor deplasmanında!

Konyaspor Basketbol, ligin 15.haftasında bugün deplasmanda Pizza Lazza Haremspor’a konuk olacak. Kon maçında ligin şampiyonluk adaylarından Sigortam.Net’i mağlup eden yeşil-beyazlılar zorlu deplasmanda da galip gelmeyi amaçlıyor.

Konyaspor Basketbol, Türkiye Basketbol Ligi’nin 15.haftasında bugün saat 14.45’te İstanbul’da Pizza Lazza Harem’e konuk olacak. Bahçelievler Şehit Mustafa Özel Spor Kompleksi’nde oynanacak karşılaşma TBF Youtube hesabından canlı olarak yayınlanacak.

Sigortam ile moral bulduk

Son 3 karşılaşmasından 2 mağlubiyet ve 1 galibiyet çıkartan Konyaspor Basketbol 8 galibiyetle 5.sırada haftaya başlıyor. Son maçında evinde Sigortam’ı 83-82 mağlup eden Dev Kartallar play-off için oldukça önemli bir galibiyet almayı başardı. Yeşil-beyazlılar zorlu Harem deplasmanından galibiyetle ayrılıp doğrudan rakibi ile de arasındaki galibiyet sayısını 2’ye çıkartmayı hedefliyor.

Deplasmandaki 4.galibiyeti kovalıyoruz

Bu sezon deplasmanlarda oynadığı 7 karşılaşmadan 3 galibiyet ve 4 mağlubiyet alan Konyaspor Basketbol, Bornova, Esenler Erok ve Gölbaşı TED Ankara’yı mağlup etmeyi başarmıştı. Son oynadığı deplasman maçında Gaziantep’e mağlup olan yeşil-beyazlılar Final Spor ve Ormanspor maçlarını da uzatma sonunda kaybetti. Oldukça iyi mücadele eden ve rakibine teslim olmayan yeşil-beyazlılar zorlu İstanbul deplasmanında galibiyet için parkeye çıkacak.

Umarım kazanacağız

Bugün oynanacak Harem karşılaşmasını değerlendiren Benli; "Harem iyi bir takım. Kaliteli yabancıları var. Türkiye’yi bilen yabancıları var. Eldridge, Süper Lig’de oynadı yıllarca. Hem tecrübeli, hem de genç oyunculara sahipler. İyi bir takım, zor maç olacak. TBL’de kolay maç yok. Bu lig böyle. Bizlerde bunun bilincindeyiz ve bu şekilde gideceğiz. Mücadele edeceğiz, kendi oyunumuzu oynamaya çalışacağız, kendi oyunumuzu kabul ettirmeye çalışacağız. Umarım kazanacağız, önemli bir deplasman" ifadelerini kullandı.

İhtiyacımız var

Transfer yapmayı planladıklarını ifade eden Benli; "Transfer düşüncemiz var ama bu süreçte yönetim değişikliği oldu. Yeni yönetim geldi, daha detaylı oturup konuşamadık. Önceki yönetim ile görüşmüştük ve onay almıştık. Bir takım düşüncelerimiz var. Şimdi isteklerimiz ileteceğiz. Olumlu olacağını düşünüyorum. 20 maçlık süreç var. Eksiliğimiz ise rotasyonu geliştirmek. İhtiyacımız var, değerlendirmesini yapıp kararımızı vereceğiz" şeklinde konuştu.

Harem’e yakından bakış

Ev sahibi Pizza Lazza Harem ise sezona oldukça iyi başlamıştı. İlk 6 karşılaşmada 5 galibiyet ve 1 mağlubiyet yaşayan İstanbul ekibi daha sonrasında düşüşe geçti ve 8 maçta 6 mağlubiyet ve 2 galibiyet alabildi. 5 maçlık mağlubiyet serisine Ankaragücü’nü mağlup ederek son veren Harem moral buldu. Bu sezon aldığı 7 galibiyetin 5’i iç sahada alan Harem, ligin en kötü deplasman takımlarından biri. Geride kalan 14 karşılaşmada 75 sayı ortalaması yakalayan Harem ligin düşük sayı üreten takımlarının başında geliyor.

Konyaspor Haberleri