Konyaspor Basketbol küme düştü

AYOS Konyaspor Basketbol, 28.hafta karşılaşmasında Galatasaray NEF'e konuk oldu. Parkeden 100-88 mağlup ayrılan yeşil-beyazlılar bitime iki hafta kala matematiksel olarak Süper Lige veda ederek küme düştü.

AYOS Konyaspor Basketbol, 28.hafta karşılaşmasında Galatasaray NEF'e konuk oldu. Parkeden 100-88 mağlup ayrılan yeşil-beyazlılar bitime iki hafta kala matematiksel olarak Süper Lige veda ederek küme düştü.

Yeşil-beyazlılar karşılaşmaya Rasheed, Perez, Eddie, Ramazan ve Schilling 5'i ile başladı. Sakatlıkları süren Jordan Morgan ve Sinan Sağlam karşılaşmada süre almadı.

Konyaspor Basketbol ilk çeyrekte hücumda ve savunmada organize olmakta oldukça zorlandı. Dış atışlarla sayılsr üreten Galatasaray Nef, çizginin gerisinden 4/7 ile oynadı. Eddie'nin iki üçlüğü ile rakibine cevap veren Konyaspor, ilk çeyreği 9 sayı farkla 25-16 geride kapattı.

İkinci çeyrekte dış atışlarda daha isabetli olan Konyaspor, Rasheed, Badzim ve Eddie ile sayılar üretti. Schilling'in boyalı alanda ve serbest atışlardaki kötü performansı Konyaspor'u oldukça zor durma soktu. Russell, Ristic ve Caloiaro'nun üçlükleriyle rahat sayılar bulan Galatasaray Nef, farkı çift hanelerdd tutmayı başardı. Sarı-kırmızılılar ilk yarıda 10/17 üçlük isabeti yakalamayı başardı. İlk yarı Galatasaray'ın 53-41 üstünlüğü ile bitti.

Üçüncü çeyrekte Russell fırtınası devam etti. ABD'li oyuncu 3 sayılık atışlarıya adeta Galatasaray'da tek başına maçı götüren oyuncu oldu. 27 sayıya ulaşan Rusell kariyer rekoru kırdı. Hücumda çeyreğin sonuna doğru sayılar bulmaya başlayan Konyaspor Basketbol, bu çeyreği 14 sayı farkla 78-64 geride kapattı.

Konyaspor Basketbol, son çeyrekte bitime 5 dakika kala farkı 8 sayıya kadar indirse de kritik üçlük atışları kaçırdı ve rakibini yakalayamadı. Ennis ve Caloiaro ile sayılsr üreten Galatsaray NEF farkın kapanmasına en oldu. Parkeden 100-88 mağlup ayrılan Konyaspor bu sezonki 21. mağlubiyetini aldı ve matematiksel olarak bitime 2 hafta kala küme düştü. Yesil-beyazlılarda Perez 17 sayı 13 asist, Rasheed 21 sayı, 6 asist, 2 ribanud, Eddie 16 sayı, 2 asist, 7 ribaund, Badzim 14 sayı, 2 asist, 1 ribanud, Ramazan Tekin 11 sayı, 3 ribaund, 1 asist ile oynarken Galatsaray'da Russell 29 sayı, 7 asist, 4 ribaund ile maçın yıldızı oldu. Konyaspor, Süper Lig'deki son iç saha maçında 13 Mayıs'ta evinde Manisa BB'yi konuk edecek.

Konyaspor Haberleri