Konyaspor Basketbol, İstanbul'da mağlup

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde son sırada yer alan AYOS Konyaspor, 27. hafta maçında deplasmanda Büyükçekmece ile karşılaştı. Dev Kartallar, 92-77 kaybetti.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde son sırada yer alan AYOS Konyaspor, 27. hafta maçında deplasmanda Büyükçekmece ile karşılaştı. İstanbul Gazanfer Bilge Spor Salonu’nda oynanan maçta; yeşil-beyazlı ekipte sakatlığı bulunan Sinan Sağlam forma giymedi. Rasheed Sulaimon ise iki maç sonra kadroda yer aldı. Bu maçta Jordan Morgan, forma giymeyen yabancı oldu.

Maça coşkulu başlayan ev sahibi ekip, henüz ilk dakikalarda çift haneli farkı yakaladı. Konyaspor ise hücumda iyi organize olarak üst üste bulduğu üçlüklerle skora ortak oldu ve ilk periyot 22-22 sona erdi.

Can Maxim Mutaf'ın üçlükleriyle ikinci çeyreğe başlayan Büyükçekmece, skoru 30-22’ye yaptı. Rasheed Sulaimon ve Jarrell Eddie ile üçlükler bulan Dev Kartallar, yeniden rakibini yakaladı. Ev sahibi takım, soyunma odasına son anlarda bulduğu üçlükle 45-42 önde girdi.

Üçüncü çeyreğin ilk dakikalarında temsilcimiz, skor bulamadı. Bu anlarda basit hatalar yapan Konyaspor karşısında Büyükçekmece, tempolu oyunuyla 12-0’lık seri yakaladı. Skor üstünlüğünü eline alan mavi-beyazlı takım, üçüncü çeyreği 67-54 önde girdi.

Büyükçekmece, son periyotta farkı açarak maçı erken kopardı. Son anları düşük tempoda ve rölantide geçen maçı AYOS Konyaspor, 92-77 kaybederek 7 galibiyette kaldı. Sadece kağıt üzerinde ligde kalma şansı kalan temsilcimiz, toplamda 20. yenilgisini aldı. Büyükçekmece ise 12 kez galip gelerek play-off adına önemli bir adım attı.

Konyaspor’da Alex Perez 21 sayı, 3 ribaunt, 7 asist, Rasheed Sulaimon 17 sayı, 2 ribaunt, 2 asist, Jarell Eddie de 17 sayı, 8 ribaunt, 2 asistle oynadı.

Büyükçekmece’de ise Jordon Crawford 15 sayı, 3 ribaunt, 9 asist, Demetre Rivers 15 sayı, 3 ribaunt, 2 asist, 2 top çalma, Martynas Sajus 13 sayı, 3 ribaunt, 2 asist, 3 blok, Briante Weber 11 sayı, 4 ribaunt, 2 asist, 2 top çalma, Can Maxim Mutaf 14 sayı, 3 ribaunt ile oynadı.

Dev Kartallar, 28. hafta maçında 6 Mayıs Cumartesi günü deplasmanda Galatasaray ile karşılaşacak.

Konyaspor Haberleri