Konyaspor Basketbol için karar günü!

Türkiye Basketbol Federasyonu bugün saat 13'te yapacağı toplantı ile kulüp temsilcilerini dinleyecek. Konyaspor Basketbol'un da kaderi bu toplantıda belli olacak.

Türkiye Basketbol Federasyonu bugün saat 13'te yapacağı toplantı ile kulüp temsilcilerini dinleyecek. Konyaspor Basketbol'un da kaderi bu toplantıda belli olacak.

Bugün gerçekleştirilecek toplantıda ligdeki yeni yabancı kuralı ve Süper Ligin gelecek sezon kaç takımla oynanacağına ilişkin nihai kararlarını açıklayacak.

6 yabancı noktasında Basketfaul'ün sitesinde yer alan bilgilere göre, bazı kulüpler yerli oyuncuların fiyatlarından yüksek olduğundan yakınarak yabancı sayısının 6'ya çıkarılmasını istemiş, TBF de 6. yabancı için 2 milyon TL konusunda nabız yoklamıştı.

Toplantıda konuşulacak diğer konu ise Süper ligin gelecek sezon kaç takımla oynanacağı.

Ülkemizde yaşanan deprem felaketi yüzünden maçlarını İstanbul'da oynamak zorunda kalan Gaziantep Basketbol küme düşmüştü.

Bu karar ligi son sırada tamamlayarak küme düşen Konyaspor Basketbol'u da yakından ilgilendiriyor.

Gelecek sezon 18 takımlı lig oluşturulacaksa Gaziantep Basketbol ve Konyaspor Basketbol yolalrına Süper Lig'de devam edecek, 16 takımla devam edilecekse bu iki takım TBL'de yeni sezona merhaba diyecek.

Yine Basketfaul'ün sitesinde yer alan bilgilere göre Ligin gelecek sezon kaç takımla oynanacağı konusunda TBF'nin yaşadığı kararsızlıklardan sonra son olarak 16 takımla devam edilmesi ağırlık kazandı. Toplantıda takım sayısı da tartışılacak ancak takımların büyük çoğunluğunun 16 takımla devam edilmesi yönünde görüş bildirecek.

Konyaspor Haberleri