Konyaspor Basketbol evinde yıkıldı!

Konyaspor Basket, 16. hafta maçında evinde Çayırova Belediyesi’ne 96-89 mağlup olarak ligdeki 7. yenilgisini aldı.

Basketbol 1. Ligi’nde mücadele veren Konyaspor, ligin yüksek bütçeli güçlü ekiplerinden Çayırova Belediyesi’ni konuk etti. Selçuklu Belediyesi Spor Salonu’nda oynanan maçta tribünlerin büyük bölümü doldu.

Futbol maçından çıkan taraftarlar, soluğu salonda aldı. Konyaspor, özellikle Marlon Johnson’un etkili oyunuyla maça daha iyi başladı ve farkı 7 sayıya kadar çıkardı. Yeşil-beyazlı ekip, ilk çeyreği 21-18 önde kapattı. İkinci periyotta da Marlon Jonsson şov vardı. Amerikalı uzun hem savunma hem de hücumda etkili bir maç çıkardı.

Skordaki üstünlüğünü koruyan Dev Kartallar, soyunma odasına 44-38 önde girdi.

Son periyodu iyi oynamadık

Üçüncü çeyrek karşılıklı basketlerle geçti. Dionte Watkins, attığı üçlüklerle takımını taşıyan isim oldu ve Kocaeli ekibi, son çeyreğe 68-66 önde girdi. Kritik maçın son çeyreği nefes kesti ve skor sürekli el değiştirdi. Bu bölümde Myles Mack ve Dionte Watkins düellosu vardı. Son anlarda yorulan yeşil-beyazlı temsilcimiz basit top kayıpları yaptı. Konuk ekip, hataları iyi değerlendirerek maçtan 96-89 galip ayrılarak 7. galibiyetini aldı.

Mack ve Marlon’dan 30’ar sayı

Ligde 7. yenilgisini alan ve 9 galibiyette kalan Dev Kartallar’da iki yabancı etkili performansa karşın yenilgiyi engelleyemedi. Marlon Johnson 30 sayı, 13 ribaunt, 4 asist, 2 blok, Myles Mack de 30 sayı, 5 ribaunt, 7 asist, 2 top çalma ile oynadı.

Yerli oyunculardan Mert Çevik 11 sayıyla öne çıktı. Konuk takımda ise 7 üçlük atan Dionte Watkins 35 sayı, 5 ribaunt, 5 asistle takımına galibiyeti çıkardı. Konyaspor, ilk devrenin son maçında 30 Aralık Cumartesi günü deplasmanda Ankaragücü ile karşılaşacak. Spor Servisi

Konyaspor Haberleri