Konyaspor Basketbol 'da İşler Yolunda Değil: Tutunun Beyler 'Düşüyoruz'

Ligde çıktığı son 9 karşılaşmadan mağlubiyetle ayrılan AYOS Konyaspor Basketbol, kümede kalma yolunda çok büyük yararlar aldı.

Ligde çıktığı son 9 karşılaşmadan mağlubiyetle ayrılan AYOS Konyaspor Basketbol, kümede kalma yolunda çok büyük yararlar aldı.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Lig'inde sezona iyi bir başlangıç yapan ve çıktığı 4 karşılaşmada 3 galibiyet elde eden Konyaspor Basketbol, ligden çıktığı son 9 karşılaşmadan mağlubiyetle ayrıldı. Ligde çıktığı 23 maçta 6 galibiyet elde eden ve 17 mağlubiyet alan yeşil-beyazlılar 29 puan ve -109 averaj ile ligin son sırasında bulunuyor.

9 maçtır galibiyet yok

Konyaspor Basketbol, ligin 23.haftasında İzmir temsilcisi Aliağa Petkimspor'a konuk oldu. Ligde kalma açısından büyük öneme sahip olan maçta kötü savunma performansı gösteren Dev Kartallar parkeden 96-85 mağlubiyetle ayrıldı ve ligde kalma adına kritik maçlardan birini daha kaybetti. Konyaspor, ligdeki son galibiyetini 6 Ocak'ta oynadığı Manisa BB deplasmanında yaşamıştı. Konyaspor bu maçta sonra çıktığı Pınar Karşıyaka, Beşiktaş Emlakjet, TOFAŞ, Fenerbahçe BEKO, Gaziantep Basket, Türk Telekom, Merkezefendi, Anadolu Efes ve Aliağa Petkimspor maçlarından mağlubiyetle ayrıldı.

3 takım ateş hattında

Süper Lig'de ligin bitimine 7 hafta kala Konyaspor Basketbol'un 6 galibiyeti bulunuyor. Ligde 15.sıradaki Gaziantep Basketbol'un ve 14.sıradaki Beşiktaş Emlakjet'in ise 7'şer galibiyeti bulunuyor. Basketbol otoriteleri, bu 3 takımdan ikisinin küme düşmesine kesin gözüyle bakıyor. Ligin 11, 12 ve 13.sırasında yer alan Bahçeşehir, TOFAŞ ve Manisa BB'nin ise 9'ar galibiyeti bulunuyor. Bu 3 takım son dönemdeki galibiyetleri ile kendilerini ateş hattından uzaklaştırdılar.

Son 7 maç

Konyaspor Basketbol, ligdeki son 7 maçının 3'ünü Konya'da 4'ünü ise deplasmanda oynayacak. Yeşil-beyazlılar sırasıyla Darüşşafaka'yı evinde ağırlayacak ardından ligin güçlü ekiplerinden FruttiEx Bursa deplasmanına gidecek. Yeşil-beyazlılar bu maçın ardından sahasında Bahçeşehir'i konuk edecek ve sonrasında Büyükçekmece ve Galatasaray deplasmanlarında galibiyet arayacak. Ligdeki son iç saha maçında Manisa BB'yi konuk edecek olan Dev Kartallar son hafta da ise Pınar Karşıyaka ile deplasmanda karşılaşacak. Konyaspor'un ligde kalma için önündeki 7 karşılaşmadan minimum 4 galibiyet çıkarması gerekiyor. HALİL YILMAZER

Konyaspor Haberleri