Konyaspor, Başkent'te 3 puan savaşında!

Konyaspor, Süper Lig’inin 6.haftasında bugün deplasmanda MKE Ankaragücü’ne konuk olacak. İlk 5 haftada 8 puanı cebine koyan Anadolu Kartalı, zorlu deplasmanda kazanarak taraftarına Çaykur Rizespor mağlubiyetini unutturmak istiyor.

Tümosan Konyaspor, Trendyol Süper Lig’in 6.haftasında bugün deplasmanda MKE Ankaragücü ile karşı karşıya gelecek. Eryaman Stadyumunda oynanacak karşılaşma saat 17’de başlayacak. Karşılaşmayı FIFA kokartlı hakem Erkan Özdamar yönetecek. Özdamar’ın yardımcılıklarını Selahattin Altay ve Mehmet Akıncık yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakem ise Oğuzhan Çakır olacak.

Puanı 11 yapalım!

Konyaspor Süper Lig’in ilk 5 haftasında 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak 8 puan topladı. 5.haftada evinde Çaykur Rizespor’a son 3 dakikada yediği 3 golle mağlup olan yeşil-beyazlılar zorlu Ankaragücü maçını kazanarak bu mağlubiyetin yarasını sarmak istiyor. Bu sezonki ilk deplasman maçında Antalyaspor ile 0-0 berabere kalan temsilcimiz daha sonra Başakşehir’i 0-1 mağlup ederek deplasmandaki ilk galibiyetini elde etmişi. Yeşil-beyazlılar zorlu Beşiktaş maçı öncesi hata yapmadan kazanarak puanını 11’e çıkartmak istiyor.

Cikalleshi, Paz ve Muhammet yok!

Konyaspor’da zorlu karşılaşma öncesi Sokol Cikalleshi’den kötü haber var. Arnavut oyuncu Çaykur Rizespor maçında yaşadığı sakatlıktan dolayı bugün ilk 11’deki yerini alamayacak. Öte yandan sakatlığı devam eden Muhammet Demir’de yine bugünkü karşılaşmada sahadaki yerini alamayacak. Sakatlık süreci süren Bruno Paz’ın da bugünkü maçta yerini alması beklenmiyor. Yeni transfer Emrehan Gedikli ve karşılaşmanın kamp kadrosunda. Yine yeni transfer Gökhan Töre ise henüz hazır olmadığı için Ankara'ya götürülmedi.

Oliveira 11'e

Konyaspor’da teknik direktör Aleksandar Stanojevic,bugün oynanacak karşılaşmada sahaya Çaykur Rizespor maçına benzer ilk 11 ile çıkacak. Stanojevic Cikalleshi’nin sakatlığından dolayı formayı Oliveira’ya verecek. Sakatlıklardan dolayı eli oldukça kuvvetsiz olan Sırp çalıştırıcı defanstaki Uğurcan ve Calvo tandemi bozmayacak. Rakip yarı alanda geniş alanları Moreno ile değerlendirmek isteyen 49 yaşındaki oyuncu orta sahada ise yine N’zonzi’ye görev verecek. Konyaspor’un sahaya; Bernardoni, Ahmet, Uğurcan, Calvo, Guilherme, Soner, N’zonzi, Cicaldau, Muric, Moreno ve Oliveira 11’i ile çıkması bekleniyor.

Ankaragücü’nde kanatlar kuvvetli

Rakip Ankaragücü ise Tolunay Kafkas yönetiminde ligde ilk galibiyetini geçtiğimiz hafta Sivasspor deplasmanında aldı. Sarı-lacivertli ekipte sakatlıkları süren Ali Sowe, Tolga Ciğerci, Mert Çetin’in Konyaspor maçında sahada olması beklenmiyor. Rodriguies ve Cephas gibi hızlı kanat oyuncularına sahip olan Ankaragücü’nde forvette ise Konyaspor formasıyla en çok gol atan yabancı futbolcu olan Riad Bajic olacak. HALİL YILMAZER

Konyaspor Haberleri