Konyaspor Basketbol için süre daralıyor! Yarın son gün!

Konyaspor Basketbol, yarın 2.Lig için katılım payını yatırmadığı takdirde mücadele etme hakkını kaybedecek.

Konyaspor Basketbol, yarın 2.Lig için katılım payını yatırmadığı takdirde mücadele etme hakkını kaybedecek.

Konyaspor Basketbol’un tarih olmaması için 2 gün kaldı. 2. Lig’e düşen yeşil-beyazlı ekip, 200 bin TL olan lige katılım payını henüz ödemedi. 1 Temmuz’a kulübe Basketbol Federasyonu’ndan resmi yazı gelmiş ve gerekli evraklarla birlikte lige katılım için başvurunun başladığı açıklanmıştı.

Yarın 18’e kadar süre var

Ancak Konyaspor Kulübü, geçen sürede bu parayı yatırıp başvuru yapmadı. 12 Temmuz saat 18.00’e kadar ödeme yapılmazsa Dev Kartallar, yarışma haklarını kaybedecek ve resmi olarak da tarih olacak. Kulüp için bazı oluşumların iş birliğine girebileceği ancak yönetimin çok fazla mali külfeti olmamasına karşın sadece futbola odaklanma adına bu branşa çok soğuk olduğu öğrenildi.

Ekim ayında başlayacak

2. Lig’de sezon ekim ayında başlayacak. Bu zamana kadar para ödenmesi durumunda kulübün faaliyetlerini sürdürmesi adına zaman kazanılacak. Vergi stopajı nedeniyle amatör branşı olan kulüplere devlet destek oluyor. Geçen sezon Konyaspor Kulübü, bu noktada ödediği vergilerle basketbolu finanse etmişti. 2. Lig’de yer almak adına Trabzonspor başta olmak üzere birçok kulüp ciddi masraflar yaparken, Konya basketbolunun bu hakkı kaybedecek olması büyük üzüntü yaşatıyor. Basketbol 2. Ligi’nde ortalama bir kulübün maliyeti 4-5 milyon TL. Euro bazında bu yaklaşık 130 bin Euro'ya denk geliyor. Konyaspor, A takımın yanı sıra altyapı ve basketbol okullarını da kapatma kararı almıştı.

Uğur İbrahim Altay'ın büyük emeği var

Konyaspor Basket'in geçmişinde Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın da büyük emeği var. 2017'de kulübün Selçuklu Belediyespor adıyla TBL'ye alınma sürecinde Başkan Altay, çok ciddi uğraş vermişti. 2019 Şubat’ta Konyaspor Kulübü, Başkan Altay’ın da onayı ve isteğiyle Selçuklu'yu devralıp yıllar sonra basketbola girmişti. Basketbola olan ilgisi yakından bilinen Altay, Dev Kartallar'a da her fırsatta büyük destek verdi.

Konyaspor Haberleri