Konyaspor, Ankara'dan 1 puanla dönüyor!

Konyaspor, Süper Lig’in 6.haftasında MKE Ankaragücü’ne konuk oldu. Yeşil-beyazlılar sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrılarak puanını 9 yaptı.

Tümosan Konyaspor, Trendyol Süper Lig’in 6.haftasında deplasmanda MKE Ankaragücü ile karşı karşıya geldi. İlk yarı Riad Bajic ve Ahmet Oğuz’un karşılık golleri ile 1-1 sona erdi. İkinci yarıda rakip yarı alanda pozisyon bulmakta zorlanan Konyaspor maçtan 1-1’lik beraberlikle ayrıldı ve puanını 9’ya yükselti. Yeşil-beyazlılar 7.haftada evinde Beşiktaş’ı konuk edecek.

İlk yarı 1-1 bitti

Karşılaşmaya ev sahibi Ankaragücü oldukça hızlı başladı. Sol kantatta gelişen atakta savunma arkasına sarkan Hanousek topla beraber çizgiye indi. Yerden içeriye çevirdiği toptan Riad Bajic tek vuruşla topu ağlara gönderdi. Konyaspor forması ile en çok gol atan yabancı olan Bajic, Konyaspor’a karşı golünü atmış oldu. Golün arından Konyaspor oyunda dengeyi kurdu. Oğulcan ve Oliveira önderliğinde önde baskı yaparak kazandığı toplarla sonuca gitmeye çalışan yeşil-beyazlılar aradığı golü 27’de buldu. Moreno’nun kazandığı topta hızlıca rakip yarı alana geçen Konyaspor’da Guilherme sol kanatta içeriye çevirdiği topta Ahmet Oğuz kaleci Bahadır’ı mağlup etti ve skor 1-1’e geldi. Oyun sakatlıklarla ve hakeme yapılan itirazlarla sıkça durdu. 45+8’e kadar uzayan ilk yarı 1-1 sona erdi.

İkinci yarıda pozisyon üretemedik!

Karşılaşmanın ikinci yarısına Ankaragücü oldukça iyi başladı. Oyunu Konyaspor yarı alanına yıkan ev sahibi takım oldukça baskılı oynadı. İkinci yarının hemen başında üç değişiklik yapan Tolunay Kafkas oyunun kontrolünü eline aldı. Konyaspor’da 65.dakikada Nelson Oliviera sarı kart gördü. Konyaspor'da Stanojevic, 70.dakikada oyuna müdahale etti. Emrehan Gedikli ve Alexandru Cicaldau oyuna girerken, Oğulcan Ülgün ve Nelson Oliveira oyundan çıktı. Konyaspor baskıyı üzerinde attı. Sırp çalıştırıcı oyuna yeniden müdahale etti ve Moreno’yu çıkartarak Prip’i oyuna aldı. Hakem Erkan Özdamar 80. dakikada Adil'in eline çarpan topta ilk olarak penaltı noktasını gösterdi. Ardından VAR'da pozisyonu izledi ve penaltıyı iptal etti. Karşılaşma 1-1 sona erdi. Konyaspor puanını 9’ya yükselti. Yeşil-beyazlılar 7.haftada evinde Beşiktaş’ı konuk edecek. HALİL YILMAZER

Konyaspor Haberleri