Konyaspor, Alanya'da güle oynaya kazandı

Konyaspor, Süper Lig’in 34.haftasında deplasmanda Alanyaspor’a konuk oldu. Maçın ilk yarısını 0-1 önde kapatan yeşil-beyazlılar, maçı 0-3 kazanarak rahat şekilde galibiyete uzandı. Anadolu Kartalı Yenilmezlik serisini 4 maça, puanını ise 49’a yükseltti.

Karşılaşmanın ilk yarısı pozisyon anlamında oldukça kısır geçti. Konyaspor, 15.dakikada İspanyol 10 numarası ile golü buldu. Cebrail Karayel’in ortasında arka direkte kendini unutturan Alejandro Pozuelo rek vuruşta kaleciyi mağlup etmeyi başardı. Rakip yarı alanda Moreno ve Michalak’ın kanatlardan getirdiği toplarla etkili olmaya çalışan yeşil-beyazlılar 24.dakikada net pozisyondan yararlanamadı. Moreno’nun pasında ceza sahasında topla buluşan Michalak’ın vuruşunda top direğin yanından auta gitti. Konyaspor ilk yarıda özellikle takım savunmasında çok iyi iş çıkarttı. Anadolu Kartalı rakibine ilk yarıda şut şansı tanımadı. Konyaspor ilk yarıyı 0-1 önde kapattı.

Pozuelo’dan 2 gol

Karşılaşmanın ikinci yarısı ise oldukça hareketli geçti. Alanyaspor’un Konyaspor yarı alanında oynama isteği vardı ancak Konyaspor buna kontra ataklara çıkarak cevap verdi. Konyaspor 54.dakikada Soner’in golüyle aradaki farkı 2’ye çıkardı. Karşılaşmada oldukça rahat bir oyun sergileyen yeşil-beyazlılar son derece etkili hücum oyunu sergiledi. Konyaspor’un ikinci golünden sonra ataklarını sıkılaştıran Alanyaspor’da Oğuz Aydın’ın 5 dakika içinde iki şutunu kaleci İbrahim Sehic kornere çeldi ve kalesini gole kapattı. Konyaspor, 74.dakikada Pozeulo ile bir gol daha buldu ve aradaki farkı 3’e çıkardı. Karşılaşmadan 0-3 galip ayrılan Konyaspor Yeşil-beyazlılar 35.haftayı BAY olarak maç yapmadan geçecek ve 36.haftada deplasmanda Sivasspor ile karşılaşacak.

Deplasmanda geçen sezonu geride bıraktı

Konyaspor, Alanyaspor karşısında 0-3 kazanarak bu sezonki en farklı ikici galibiyetini elde etti. Yeşil-beyazlılar, ligin 3.haftasında deplasmanda İstanbulspor’u 0-4 mağlup etmiş ve o karşılaşmadan sonra deplasmanda bir türlü farklı maç kazanamıyordu. Yeşil-beyazlılar bu sezonki 16.deplasman karşılaşmasında 7. Galibiyetini aldı ve deplasmanda topladığı puanı 27’ye çıkartarak geçen sezon topladığı 25 puanını üzerine çıktı. Yeşil-beyazlılar kalan 3 maçında iki kez daha deplasmana gidecek.

Alanyaspor: Runarsson, Pereira (Dk. 46 Fer), Furkan Bayır, Feddal, Balkovec (Dk.71 Yusuf), Lusamba, Umut Güneş (Dk. 70 Eduardo), Efecan Karaca, Candeias, Oğuz Aydın (Dk.90 Erencan), Koulouris

Konyaspor: Sehic, Cebrail Karayel, Adil Demirbağ, Calvo, Guilherme, Soner Dikmen, Bouchalakis, Michalak (Dk.82 Mehmet Ali), Pozuelo (Dk. 82 Oğulcan) , Moreno (Dk.82 Muric), Mahir Emreli (Dk. 64 Diouf)

Goller: Dk. 15, 74 Pozuelo Dk.54 Soner Dikmen (Konyaspor)

Sarı Kartlar: Dk. 24 Calvo Dk.78 Bouchalakis (Konyaspor), Dk. 34 Umut Güneş, Dk.83 Oğuz Aydın, Lusamba, Dk. 90 Fer (Alanyaspor)

Konyaspor Haberleri