Konyaspor, Alanya'da 3 puan peşinde!

Tümosan Konyaspor, Süper Lig’in 14.haftasında bugün deplasmanda Corendon Alanyaspor ile karşı karşıya gelecek. Kırbıyık Holding Stadyumunda oynanacak karşılaşma saat 13.30’da başlayacak.

Konyaspor, 14.haftada deplasmanda Alanyaspor ile karşı karşıya gelecek. 8 maçlık galibiyet hasretine evinde 2-0 mağlup ettiği Kasımpaşa karşısında son veren yeşil-beyazlılar galibiyet serisini sürdürmeyi hedefliyor. Ligde çıktığı son 3 deplasman maçında puansız dönen Anadolu Kartalı, bu kötü istatistiği son vererek puanını 16’ya çıkartmayı hedefliyor. Kırbıyık Holding Stadyumunda saat 13.30’da oynanacak karşılaşmada Burak Pakkan düdük çalacak. Pakkan’ın yardımcılıklarını Volkan Nariç ve Anıl Usta yapacak.

Calvo ve Cikalleshi 11’e

Konyaspor’da zorlu karşılaşma öncesinde Gökhan Töre ve Muhammet Demir’in sakatlığı bulunurken cezalı oyuncu bulunmuyor. Geçtiğimiz hafta oynanan Kasımpaşa karşılaşmasında Calvo ve Cikalleshi’yi yedek oturtan Hakan Keleş’in bu iki oyuncuyu Alanyaspor maçında sahaya ilk 11’de sürmesi bekleniyor. Yeşil-beyazlıların sahaya; Bernardoni, Ahmet, Adil, Calvo, Guilherme, Soner, Oğulcan, Cicaldau, Prip, Moreno ve Cikalleshi 11’ile çıkması bekleniyor.

Calvo sınırda!

Tümosan Konyaspor'da Kosta Rikalı stoper Francisco Calvo, zorlu Alanyaspor maçının öncesinde sarı kart sınırında bulunuyor. Calvo, bu sezon ligde oynana Gaziantep FK, Fatih Karagümrük ve Trabzonspor maçlarında sarı kart görmüştü. 3 sarı kartı bulunan Calvo, Alanyaspor maçında sarı kart görmesi halinde ligin 15.haftasında oynanacak Sivasspor maçında takımını yalnız bırakacak. Öte yandan Konyaspor'da Alanyaspor maçında herhangi cezalı oyuncu bulunmuyor. Yeşil-beyazlılarda Adil, Soner ve Paz'ın da 2'şer sarı kartı bulunuyor.

Yeni yönetimin ilk maçı

Konyaspor’da Fatih Özögkçen’den görevi devir alan Ömer Korkmaz ve ekibinin ilk karşılaşması olacak. Geçtiğimiz günlerde görev planlaması yapılan yönetim kurulundan büyük bir ekibin bugün oynanacak Alanyaspor maçında takımın başındaki yerini alması bekleniyor.

Hasrete son verelim!

Bu sezon deplasmanda oynadığı 6 karşılaşmada 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet elde eden Konyaspor son 3 deplasman maçından puansız ayrıldı. Deplasmandaki son puanını 24 Eylül’de oynadığı MKE Ankaragücü maçında elde eden yeşil-beyazlılar bu maçın ardından oynadığı Hatayspor, Adana Demirspor ve Trabzonspor deplasmanlarından mağlubiyetle ayrıldı. Bu sezon deplasmandaki tek galibiyetini Başakşehir maçında alan Anadolu Kartalı, Antalyaspor ve MKE Ankaragücü maçlarından da 1-1’lik sonuçlarla ayrılmıştı. Deplasmanlarda 5 puan toplayan Konyaspor, 5 gol atıp kalesinde ise 10 gol gördü.

Adil’in dalya heyecanı!

2020-2021 Sezonunun başında 200 bin Euro bonservis bedeli ile Adana Demirspor’dan Konyaspor’a transfer olan Adil Demirbağ aradan geçen yaklaşık 3 sezonun ardından önemli bir başarıya imza atmaya hazırlanıyor. Daha önce Konyaspor formasıyla toplam 99 resmi karşılaşmaya çıkan Adil Demirbağ, Alanyaspor maçıyla 100.kez yeşil-beyazlı formayı sırtına geçirecek ve dalya heyecanı yaşayacak. Adil Demirbağ, Konyaspor’a imza attığı günden bu yana 89 Süper Lig, 4 UEFA Konferans Kupası Elemesi ve 6 kez de Türkiye Kupasında forma giydi. Toplam 99 karşılaşmada 6 bin 840 dakika süre alan 25 yaşındaki oyuncu henüz gol veya asist katkısı yapmayı başaramadı. 99 karşılaşmada 22 sarı kart göre Adil, 2 kez de kırmızı kartla oyundan atıldı. Adil, Konyaspor ile ilk maçına 2020-2021 sezonunun ikinci haftasında oynanan Gençlerbirliği deplasmanında çıkmıştı. HALİL YILMAZER

Konyaspor Haberleri