Konyaspor, akademisinden kısa sürede oyuncular çıkartmayı hedefliyor! Başkan Korkmaz'dan önemli açıklamalar

Konyaspor Kulüp Başkanı Ömer Korkmaz, Futbol Akademisinde kurdukları yeni organizasyondan bahsetti.

Konyaspor Kulüp Başkanı Ömer Korkmaz, Futbol Akademisinde kurdukları yeni organizasyondan bahsetti.

Konyaspor, Futbol Akademisi'nde yeni bir yapılanmaya gitti. Organizasyonun başına Cem Bağcı'yı getiren yeşil-beyazlılar yaş gruplarında görev alan antrenörleri de değiştirdi.

Yeni dönemde oyuncuların her türlü ihtiyacı ile ilgilenen yeşil-beyazlı yönetim, şartları A Takım seviyesine çıkarttı. Genç futbolcu adaylarının mental ve fiziksel olarak eğitimleri sıkılaştırıldı. Kısa vade de yapılan değişikliklerle birlikte U19 ve U17 takımlarının performansları yükseldi.

2-3 yıl içinde meyvelerini verecek

Konyaspor Kulüp Başkanı Ömer Korkmaz, akademi hakkında yaptığı açıklamada; "Akademimizde de çok ciddi yatırımlar yaptık. Akademilerde kısa vade 2-3 yıl oluyor bizlerde çok kısa vade de böyle bi süreçte gerçekten akademilerden çok güçlü oyuncuların yetiştirilebileceği bir grup yapıp hem teknik noktada hem de şu an A Takımdaki imkanlar ne ise tüm akademi takımlarımıza bunları yapmayı gayret ediyoruz ve şu anda da aslında başladık" dedi.

Konya'daki tüm takımlarla ilgilendiklerini belirten Korkmaz; "Konya büyük bir şehir ve futbol oldukça yaygın bir spor dalı. Çok fazla kulüp var. Bütün kulüplerdeki bütün kardeşlerimizi mercek altına alıp çok büyük bir organizasyon hamlesi başlattık" ifadelerini kullandı.

"Akademiye daha farklı bir heves ile bakıyorum"

Ciddi şekilde ilgi odaklarının alt yapı olduğunu belirten Korkmaz; "Şu an A Takımından daha fazla hassasiyetle yaklaştığım bir yer varsa orada bu çalışmaları yürütüyoruz. Tüm yönetici arkadaşlarımızın da Konya'nın çocuklarına, gençlerine karşı yapılan yatırımlara iyi niyetle yaklaşmış beni mutlu ediyor. Akademiye daha farklı bir heves ile bakıyorum ve ilgileniyorum. Geçmiş yıllarda uzun zamanlar yöneticilik yaptık ve akademilerde de görev aldım. O gün maddi eksikliklerden dolayı yapamadığımız her şeyi bugün yapma adına pozisyona geldik. İlerleyen zamanda akademiden çok ciddi bir grup bekliyoruz. Umarım yanılmayız" şeklinde konuştu.

Konyaspor Haberleri