Konyaspor adeta Savunma Fabrikası'na dönüştü

Son sezonlarda gösterdiği performans ile taraflı tarafsız her kesimin ilgi ve saygı duyduğu takım olan Konyaspor’da oyunculara teklifler gelmeye devem ediyor. Savunma oyuncuları için İstanbul takımları Konyaspor’un kapısını çalıyor.

Son sezonlarda gösterdiği performans ile taraflı tarafsız her kesimin ilgi ve saygı duyduğu takım olan Konyaspor’da oyunculara teklifler gelmeye devem ediyor. Savunma oyuncuları için İstanbul takımları Konyaspor’un kapısını çalıyor.

Ligin en az gol yiyen savunması

Genç çalıştırıcı İlhan Palut yönetiminde iyi bir oyun ortaya koyan Konyaspor, ilk 14 hafta geride kalırken ligin en az gol yiyen takımı konumunda yer alıyor. 14 maçta kalesinde yalnızca 9 gol gören Konyaspor bu 14 maçın 7’sinde de kalesini gole kapatarak bu alanda Fenerbahçe ve Başakşehir ile ligin en iyi takımı İlhan Palut ile birlikte çok iyi takım savunması kimliği oluşan Konyaspor’da savunma oyuncularına teklifler geldiği söyleniyor. Yeşil-beyazlılarda savunma oyuncularına teklifler gelmeye devam ediyor. İstanbul takımları Francisco Calvo ve Guilherme Sitya için Konyaspor’un kapısını çaldı.

Abdülkerim rekor paraya transfer olmuştu

2021-2022 sezonunun ardından kadrosunda bulunan Abdülkerim Bardakçı, Guilherme Sitya, Amir Hadziahmetovic, Zymer Bytyqi, Amar Rahmanovic ve Sokol Cikalleshi’ye teklifler gelmişti. Kadrodan Abdülkerim Bardakçı Galatasaray’a, Amar Rahmanovic Krylya Sovetov Samara’ya, Sokol Cikalleshi Al-Khaleej’e transfer olmuştu. Geçen sezon ligin en iyi yerli stoperi olarak gösterilen Abdülkerim Bardakçı’yı 2.80 Milyon Euro bonservis bedelle Galatasaray’a satmıştı. Konyaspor Amir, Guilherme ve Bytyqi’ye gelen teklifler olmadığı için bu satışlara onay vermemişti.

Calvo ve Guilherme’ye teklifler var

2022-2023 sezonunun ilk 14 haftasının geride kalması ve Dünya Kupası arasının gelmesinin ardından transfer söylentileri erken başladı. Konyaspor’un iki defans oyuncusu için teklifler gelmeye başlandığı söylenmeye başlandı. Konyaspor’un Kosta Rikalı stoperi Francisco Calvo için Beşiktaş, Brezilyalı sol beki için ise Galatasaray’ın devreye girdiği konuşuluyor.

Guilherme’ye Galatasaray kancası

Arabam.com Konyaspor'da istikrarlı futbolu ile dikkati çeken Guilherme Sitya için Galatasaray devrede. TRT Spor'da yayınlanan İleri Üçlü programında konuşan Barış Yurduseven, 32 yaşındaki Brezilyalı sol bekin Galatasaray'ın ara transferdeki sol bek adaylarından olduğunu açıklayarak, "Galatasaray'ın sol bek transferiyle ilgili bir isim duydum. Konyaspor'dan Guilherme" ifadelerini kullandı. 2019-2020 yılının devre arasında Bialystok takımından Konyaspor’a transfer olan Guilherme Sitya, Konyaspor formasıyla çıktığı 103 resmi müsabakaya çıktı. 22 gole direkt katkı yaptı. Konyaspor formasıyla ilk gol heyecanını 20 Nisan 2021’de oynanan Çaykur Rizespor maçında yaşayan Guilherme, bu sezon Vaduz, İstanbulspor ve Kasımpaşa karşısında toplamda 3 gol kaydetmeyi başardı. 14 asist ve 8 gol rakamına ulaşan Brezilyalı sol bek 2020-2021’de 38, 2021-2022 sezonunda da 39 maça çıkarak oldukça istikrarlı bir form grafiği yakaladı. Sitya, bu sezonda 17 maça çıkarak 3 gol ve 1 asist yaptı.

Calvo için Beşiktaş Konyaspor’un kapısını çalacak

İstanbul ekibi Beşiktaş, Konyaspor'un sezon başında MLS takımı San Jose’den transfer ettiği Kosta Rikalı stoper Francisco Calvo'yu transfer listesine aldı. Beşiktaş, Dünya Kupası’nda Kosta Rika formasını da terletecek olan Francisco Calvo için girişimlere başladı. Siyah-beyazlı takım devre arasında Konyaspor’un kapısını çalacak. Beşiktaş’ta teknik direktör Şenol Güneş, ocak ayında stoper ve sol bek bölgesine takviye yapmak için yönetime rapor vermişti. Savunma oyunculardan yeterli verimi alamayan Beşiktaş’ta gündeme gelen Calvo, stoper pozisyonuyla birlikte sol bekte görev yapıyor. Ligin uzun pasta en iyi oyun kuran stoperlerinin baz alındığı listede Fenerbahçe'den Attila Szalai'yi geride bırakan Calvo, 71 başarılı uzun topla zirvede yer aldı. Bu sezon ligde Antalyaspor ve Kayserispor filelerini havalandıran Calvo’nun Ümraniyespor’a attığı gol ise VAR müdahalesiyle iptal edildi. Kosta Rika formasıyla 75 milli maça çıkan ve golcü kimliğini burada da gösterip 8 gol kaydeden Calvo'nun Konyaspor'la sözleşmesi 2024 yılına dek sürüyor.

Adil ve Ahmet izleniyor

Konyaspor’un genç savunma oyuncusu Adil Demirbağ ise bu sezon itibariyle formunu yükseltti. Konyaspor formasıyla toplam 74 maça çıkan Türk oyuncu yine İstanbul ekiplerinin radarında bulunuyor. Konyaspor2un sezon başında bedelsiz olarak kadrosuna kattığı Ahmet Oğuz ise sezona oldukça istikrarlı başladı. Süper Lig’in deneyimli sağ beklerinden olan Ahmet Oğuz’da yine İstanbul ekipleri ve Trabzonspor’un izlediği oyuncular arasında yer alıyor.

Konyaspor Haberleri