Konyaspor, 2023'ü çalkantılı geçirdi!

Konyaspor 2023 yılında mali, sportif ve idari açıdan oldukça zor bir sene yaşadı. Oldukça çalkantılı geçen 20223 yılında teknik direktör ve başkan değişikliğine uğrayan yeşil-beyazlılar iki genel kurul yaptığı yılda aynı 3 farklı teknik direktörle çalıştı

Konyaspor, 2023 yılında mali, sportif ve idari açıdan oldukça zor bir sene yaşadı. Oldukça çalkantılı geçen 20223 yılında teknik direktör ve başkan değişikliğine uğrayan yeşil-beyazlılar iki genel kurul yaptığı yılda aynı zamanda 3 farklı teknik direktörle çalıştı.

Konyaspor, 2023 yılını 4 Ocak’ta Konya Büyükşehir Stadyumunda oynadığı ve 2-2 beraberlikle biten Sivasspor maçıyla açtı. Yeşil-beyazlılar 2023’ün son maçını ise 24 Aralık’ta 2-0 kazandığı Kayserispor maçıyla tamamladı. Tümosan Konyaspor, 2023’te hükmen galibiyetlerin de eklenmesiyle 38 maçta 10 galibiyet, 14 beraberlik ve 14 yenilgi aldı.

Palut, Stanojevic ve Keleş..

Konyaspor, geride bırakmaya hazırlandığımız yılda 3 farklı teknik direktörle çalıştı. Anadolu Kartalı, Beşiktaş yenilgisi sonrası 16 Ocak’ta sürpriz bir şekilde İlhan Palut ile yollarını ayırdı. Palut ile sözleşmenin feshedilmenin hemen ardından daha önce görüşülen ve takımın maçlarını izleyen Sırp teknik direktör Aleksandar Stanojevic ile sözleşme imzalandı. Konyaspor, sezonu Aleksandar Stanojevic ile 51 puanla 8. sırada tamamladı. Yeşil-beyazlılar 2023-2024 sezonunda iç sahada alınan Pendikspor yenilgi sonrasında Sırp teknik direktör ile yollarını ayırdı. Konyaspor, takımın başına Hakan Keleş’i getirdi. Keleş, ilk maçına da deplasmandaki Adana Demirspor karşısında çıktı ve takımı başında 10 maçı geride bıraktı.

Özgökçen gitti Korkmaz geldi

Konyaspor, 2023’te Ağustos ve Kasım ayı olmak üzere iki olağanüstü genel kurul gerçekleştirdi. Ağustos ayında yapılan genel kurulda tek aday olarak girilen seçimde mevcut başkan Fatih Özgökçen, güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçildi. Ancak takımın aldığı sonuçların kötü olması, ayrıca yeni transferlerden beklenen verimin alınamaması üzerine Fatih Karagümrük beraberliği sonrasında yeniden olağanüstü genel kurul kararı alındı. 2021’de göreve gelen Fatih Özgökçen, başkan adayı olmadı ve görevi bıraktı. İlk oturumda çoğunluk sağlanamazken, 27 Kasım’da gerçekleştirilen genel kurulda mevcut yönetimde Futbol Şube Sorumlusu olarak görev yapan Ömer Korkmaz, Konyaspor’un yeni başkanı oldu.

Konyaspor Basketbol Süper Lig’e veda etti

Haziran 2022’de play-off şampiyonu olarak Basketbol Süper Ligi’ne yükselen Konyaspor Basketbol ise 2023 yılında ligde tutunamadı. Sezona Engin Gençoğlu yönetiminde iyi başlayan ve ilk 4 maçta 3 galibiyet alma başarısı gösteren Dev Kartallar, sakatlıklar ve yerli rotasyondan istenen verimin alınamaması nedeniyle ikinci yarıda büyük düşüş yaşadı ve küme düştü. Önce Sinan Çambel sonra da Can Sevim’i takımın başına getiren Dev Kartallar , ikinci yarıda sadece Darüşşafaka’yı yenerken, oynadığı diğer 14 maçı kaybetti. Konyaspor, 7 galibiyet ve 23 yenilgiyle 1. Lig’e düştü. Bu sezona koç Emrah Benli yönetiminde düşük bütçe ile başlayan yeşil-beyazlı ekip, play-off savaşı veriyor.

1922 Konyaspor’da zor süreç

1922 Konyaspor da 2023’te sıkıntılı bir süreç geçirdi. Yeşil-beyazlı ekip, 3. Lig’deki ilk sezonunda teknik direktör Hakan Ünal yönetiminde ikinci devre yakaladığı çıkışla 41 puanla sezonu 11. sırada tamamladı ve kümede kalmayı başardı. Bu sezona teknik direktör Bekir Mehtap yönetiminde başlayan Yavru Kartal, planlamada yapılan hatalar sonrasında haftalar boyunca gol atamadı ve galip gelemedi. Mehtap ile yollarını ayıran ve takımın başına eski teknik direktör Mehmet Yıldırım’ı getiren pilot takım, ilk devreyi 6 puanla 13. sırada tamamladı. 1922 Konyaspor, 2023’te genel kurul süreçleri de yaşadı. Yıl içinde Osman Avcıoğlu, Fevzi Tezcan başkanlık yaptı. Son yapılan genel kurulda ise Konyaspor yönetiminde de yer alan Osman Baharoğlu, kulübün yeni başkanı seçildi. Spor Servisi

Konyaspor Haberleri