Konyaspor 10 kişi kalan rakibine mağlup!

Konyaspor, Süper Lig’in 30.haftasında sahasında Adana Demirspor’u konuk etti. Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 bitti. İkinci yarıda yediği golle maçtan 1-2 mağlup ayrılan Konyaspor ligde 6 maç sonra maç kaybetti.

Karşılaşmanın ilk yarısında iki takımda oldukça istekliydi. Adana Demirspor, karşılaşmanın 28.dakikasında öne geçti. Orta alanda Bouchalakis’in kaptırdığı topta hızlıca Konyaspor kalesine inen mavi-beyazlılar golü buldu. Cherif Ndiaye altı pasa çevirdi. Baduo N’Diaye boş kaleye topu gönderdi. Yediği golden sonra baskısını arttıran Konyaspor 40.dakikada Mahir ile golü buldu. Ön alanda Rodrigues’den topu çalan Mahir topla yaya doğru ilerledi. Sol ayağıyla güzel bi plase yapan Mahir skora dengeyi getirdi. İlk yarı 1-1 tamamlandı. Karşılaşmanın ikinci yarısı oldukça hızlı başladı. 48.dakikada David Akintola, orta sahada Bouchalakis’in ayağına bastı. Hakem Sarper Barış Saka VAR’da pozisyonu izledi ve doğrudan kırmızı kartla Akintola’yı oyundan attı. Hakem Sarper Barış Saka skandal bir penaltı kararına imza attı. Cherif Ndiaye, Sehic ile karşı karşıya kaldı. Sehic, topu çok iyi kontrol etti, Ndiaye Sehic’e takılıp yere düştü, hakem penaltı kararını verdi. Topun başına geçen Ndiayeskoru 1-2’e getirdi. Konyaspor, sayısız korner kullandığı karşılaşmada ardığı golü bulamadı ve sahadan eli boş ayrıldı.. 39 puanda kalan yeşil-beyazlılar 31.haftada 23 Nisan’da Kasımpaşa’ya konuk olacak.

Maça dair detaylar

Arabam.com Konyaspor: Sehic, Ahmet Oğuz, Uğurcan Yazğılı, Calvo, Guilherme, Bouchalakis (Dk.60 Paz), Soner Dikmen, Moreno(Dk.74 Michalak), Pozuelo(Dk. 60 Muhammet), Diouf, Mahir Emreli(Dk.60 Muric)

Adana Demirspor: Ertaç Özbir, Svensson, Barrios, Mert Çetin, Rodrigues, Stambouli(Dk.74 Manev), Badou Ndiaye (Dk.84 Furkan), Akintola, Onyekuru, Emre Akbaba(Dk.74 Belhanda), Cherif Ndiaye(Dk.84 Gulbrandsen)

Sarı kartlar: Dk. 13 Badou Ndiaye, Dk.71 Svensson (Adana Demirspor), Dk. 35 Moreno, Dk.57 Sehic (Arabam.com Konyaspor)

Goller: Dk. 28 Badou Ndiaye, Dk.56 Cherif Ndiaye(p) (Adana Demirspor), Dk. 41 Mahir Emreli (Arabam.com Konyaspor)

Mahir’den ilk katkı

Konyaspor’da ara transfer döneminde karoya katılan Mahir Emreli, yeşil-beyazlı formayla ilk golünü Adana Demirspor’a attı. Karşılaşmaya ilk 11’de başlayan ve sağ kanatta forma giyen Mahir, 40. dakikada ceza sahası dışından çok şık bir vuruşla skora denge getirdi. Gol hasretine son veren Azerbaycanlı golcü, maç boyunca da çalışkanlığıyla göz doldurdu. 25 yaşındaki oyuncunun attığı gol, aynı zamanda Konyaspor’un ara transfer döneminde kadroya kattığı oyunculardan aldığı ilk skor katkısı oldu.

4 sakat!

Arabam.com Konyaspor’da Adana Demirspor maçında önemli eksikler vardı. Yeşil-beyazlı ekipte maç öncesi yapılan antrenmanda 3 oyuncu sakatlandı. Kulüp Doktoru Gökhan Özhan, antrenmanda darbe alan Endri Çekiçi’nin 5-6 hafta, Adil Demirdağ’ın 3, Oğulcan Ülgün’ün ise 2 hafta sahalardan uzak kalacağını açıkladı. Bir süredir takımdan ayrı olan ve tedavisi süren Ugandalı oyuncunun da iki hafta içinde takımla birlikte çalışmalara başlayacağı kaydedildi. Bu oyuncular, Kasımpaşa ve Trabzonspor maçlarında da forma giyemeyecek.

SPOR SERVİSİ

Konyaspor Haberleri