Konya'da kritik randevu! Konyaspor'un konuğu Çaykur Rizespor!

Tümosan Konyaspor, liglere verilen milli aranın ardından evinde sezona devam ediyor. Anadolu Kartalı 5.hafta karşılaşmasında sahasında Çaykur Rizespor’u konuk edecek. MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumunda oynanacak karşılaşma saat 17’de başlayacak.

Süper Lige iyi bir başlangıç yapan ve oynadığı 4 karşılaşmada 2 galibiyet, 2 beraberlik alarak 8 puan toplayan Tümosan Konyaspor, ligin 5.haftasında evinde Çaykur Rizespor’u konuk edecek. MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumunda oynanacak karşılaşma saat 17’de başlayacak. Zorlu karşılaşmada Bahattin Şimşek düdük çalacak.

Yenilmezlik serisine devam

Ligde son 6 karşılaşmada 4 beraberlik ve 2 galibiyet alarak yenilgi yüzü göremeyen Konyaspor, zorlu Çaykur Rizespor maçını kazanıp puanını 11’e çıkartmayı hedefliyor. Evinde oynadığı son 5 karşılaşmada da mağlup olmayan ve 3 beraberlik ve 2 galibiyet alan yeşil-beyazlılar yenilmezlik serilerini devam ettirmek istiyor.

Savunma tandemi değişmiyor

Yeşil-beyazlılarda 3 maçlık cezasını tamamlayan Adil Demirbağ bu maçla birlikte kadroya dönüyor. Angola Milli Takımında yer alan ve Afrika Uluslar Kupasına gitmeye hak kazanan Bruno Paz ise perşembe gecesi Konya'ya geldi. Ufak bir sakatlığı bulunan Paz'ın dünkü antrenmanda yer almadı. Paz’ın Rizespor karşısında oynaması beklenmiyor. Stanojevic, zorlu karşılaşmada son 3 maçlık savunma tandemini bozmayacak. Sırp çalıştırıcı sahaya; Bernardoni, Ahmet Oğuz, Uğurcan, Calvo, Guilherme, Soner, N’nzonzi (Oğulcan), Yunus, Muric, Moreno, Cikalleshi 11’i ile çıkması bekleniyor.

Söz Cikalleshi’de

Sezona fırtına gibi başlayan ve 4 karşılaşmada da gol katkısı yapmayı başaran Sokol Cikalleshi, Çaykur Rizespor filelerini de havalandırmak istiyor. İstanbulspor, Antalyaspor ve Başakşehir maçlarında gol sevinci yaşayan Arnavut futbolcu, Gaziantep FK maçında da asist yapmıştı. Cikalleshi, Çaykur Rizespor maçında da sahne alarak iyi giden performansını sürdürmek istiyor.

Rizespor'dan 7 puan

Bu sezon Süper Lig'e yeniden yükselen Çaykur Rizespor'da sezona iyi bir başlangıç yaptı. Takımın başına İlhan Palut'u getiren Karadeniz temsilcisi ilk 4 haftada 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak sezona 7 puanla başladı.

Şimşek’in 6.Konyaspor maçı

Tümosan Konyaspor'un bugün sahasında oynayacağı Çaykur Rizespor maçını Aydın bölgesi hakemi Bahattin Şimşek yönetecek. MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadı'nda saat 17.00'de başlayacak mücadelenin yardımcı hakemliklerini İbrahim Bozbey ve Bilal Gölen yapacak. Zorlu mücadelede dördüncü hakem olarak ise Kutluhan Bilgiç görev yapacak. Bahattin Şimşek, Konyaspor'un Süper Lig’de bugüne kadar 5 karşılaşmasını yönetti. Konyaspor bu karşılaşmalarda 2 mağlubiyet, 2 beraberlik ve 1 galibiyet elde etti. Şimşek, Konyaspor son olarak geçen sezonun ikinci devresinde deplasmanda oynadığı ve 1-0 kaybettiği Sivasspor maçında düdük çalmıştı.

29.randevu

Konyaspor ile Rizespor, bugün yapacakları maçla birlikte Süper Lig’de 29. randevusuna çıkacak. İki takım arasında 1988-1989 yılında başlayan Süper Lig rekabetinde Tümosan Konyaspor’un rakibi karşısında galibiyetlerde üstünlüğü bulunuyor. Yeşil-beyazlı temsilcimiz, Karadeniz ekibiyle yaptığı 28 Süper Lig maçında 9 galibiyet, 12 beraberlik ve 7 yenilgi aldı. 37 gol atan Konyaspor, kalesinde ise 35 gole engel olamadı. İki takım son olarak 9 Nisan 2022 tarihinde futbolun en üst klasmanında karşılaşmış ve Rize’de oynanan bu mücadeleyi ev sahibi takım 2-1 kazanmıştı. Söz konusu o maçta Konyaspor’un başında İlhan Palut yer alıyordu. Temsilcimiz, rakibini deplasmanda hiç mağlup edemezken, aldığı 9 galibiyeti de sahasında aldı. Anadolu Kartalı, Karadeniz ekibiyle sahasındaki 14 maçtan sadece birini kaybetti. 20 Nisan 2021 tarihinde Rize’de oynanan ve 8 golün çıktığı mücadele ise rekabette en gollü maç olarak kayıtlara girdi. HALİL YILMAZER

Konyaspor Haberleri