Koç Gençoğlu'ndan yeni sezon öncesi flaş açıklamalar

Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Konyaspor’da koç Engin Gençoğlu, istediği takımı oluşturduğunu belirtirken, takımın şu ana kadarki uyumundan ve performansından memnun olduğunu söyledi.

Engin Gençoğlu'nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

Öncelikle zorlu lig maratonu ve play-off sürecinden sonra 100. yılımızda Konyaspor’un basketbol takımını Süper Lig’e taşıdığımız için mutlu ve gururluyuz. Bu sevincimizi çok uzun yaşayamadan başka bir maratona, başka bir heyecana başladık. İnanıyorum ki 100. yılın devamında Süper Lig’de de her zaman Fatih Başkanımızın dediği gibi Süper Lig’de mücadele eden, son saniyeye kadar savaşan, bizi desteleyen herkesin takdir edebileceği bir takım olmaya çalışıyoruz. Heyecanımız artarak devam ediyor.

ADAPTASYON ÇOK ÖNEMLİ

Yoğun bir hazırlık dönemi geçiriyoruz. Geçen sezondan sadece Can Altıntığ ve Konyalı genç oyuncumuz Hasan Efe Uzun kaldı. 12 tane yeni transfer var. Basketbolda bu önemli bir zorluk. 12 kişinin bir sisteme alışması, uyum içinde oynaması zaman gerektiren bir durum. Şuan bu zamanı geçiriyoruz. Bizim için en önemli durum uyum. Oyuncuların sisteme adapte olması, şerhe ve kulübe adaptasyonu önemli ve zaman alan durumlar. Alex Perez önümüzdeki hafta aramıza katılacak. Şuan takımın uyumundan, performansından ve enerjisinden çok memnunum.

AYNI CİDDİYET VE MÜCADELE

Fikstürün zoru kolayı olmaz. Sahada çıkıp her takıma karşı aynı ciddiyetle hazırlanıp, aynı mücadeleyi göstermek vardır. Kuvvetli, tecrübeli takımlar var. Ben şuna inanıyorum; dersine iyi çalışırsan enerjini ve bütün ruhunu sahaya koyarsan tüm takımlarla başa baş oynarsın. Önemli olan konsantre olmak ve mutfakta asistan ekibimizin vermiş olduğu detayları, analizleri iyi benimseyip sahaya mücadele koymaktır. Sezona deplasmanda Beşiktaş maçıyla başlayacağız. Her maçı kazacak bir takım olmak adına çalışıyoruz.

UYUM OLMAZSA BAŞARI GELMEZ

Yerli ve yabancı dengesinden memnunum. 18 Haziran’da play-off şampiyonu olduk, 20’sinde transfere başladığımızda yerli transferin büyük kısmı bitmişti. Böyle bir durum içindeyken, takımımıza en iyi oyuncuları almaya çalıştık. Biz sadece boşta kalan oyuncuları değil, Konyaspor’a 2-3 sezon katkı sağlayacak bir iskelet kadroyu oluşturacak bir ekip yapmaya çalıştık. Yabancılarımız kaliteli ama her zaman söylüyorum, uyum ve enerji çok önemli. İstediğiniz kadar antrenman ve istediğiniz kadar analiz yapın uyum olmadığı sürece başarı olmaz. Ben şu ana kadar takımın uyumundan ve arkadaşlık ortamından çok memnunum.

KENDİ İSTEDİĞİM İSİMLERİ ALDIM

İstediğim takımı oluşturdum, transfer sürecinden memnunum. İçime sinmeyen hiçbir oyuncuyu almadım. Sportif Direktörümüz Turgay Çataloluk, Genel Menajerimiz Yaşar Berber ve şube başkanlarımızla sürekli istişare halindeydik. Ancak kendi istediğim takımı oluşturdum. En son ve benim istediğim transferler yapıldı. Bundan da çok mutluyum.

PLANIMIZIN PARÇASIYDI

Transferde oyuncuların aynı anda farklı pozisyonlarda oynayabilmelerine çok önem verdik. Günümüz basketbolunda biraz artık iki pozisyonda oynayabilen oyuncular daha değerli olmaya başladı. Biz de verimliliği arttırma adına çakılı bir pozisyondansa her iki pozisyonda oynayabilen oyunculara gittik. Bu da planımızın bir parçasıydı.

TARAFTARIMIZLA BULUŞMAYI DÖRT GÖZLE BEKLİYORUZ

Taraftarımızı çok özledik. Ben bazen yeniden Samsunspor ile buradaki maçları açıp izliyorum. Tüylerim diken diken oluyor. Onların enerjisi ve desteği muhteşemdi. Her yorumun altına kombineleri soruyorlar. Yönetimimiz kombine için bir çalışma içinde. Salonda tadilat olacak. Yeni numaralandırma biraz zaman alıyor. Hiç merak etmesinler her şey planlı programlı ilerliyor. Sezonun ikinci haftasındaki TOFAŞ maçında taraftarımızla dört gözle buluşmayı bekliyoruz.

Konyaspor Haberleri