Koç Gençoğlu: Bahanelerin arkasına sığınmıyoruz

AYOS Konyaspor Basketbol Baş antrenörü Engin Gençoğlu iç sahada kazanılan Aliağa Petkimspor maçının ardından açıklamalarda bulundu.

AYOS Konyaspor Basketbol Baş antrenörü Engin Gençoğlu iç sahada kazanılan Aliağa Petkimspor maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Enerjimizi sahaya yansıttık

AYOS Konyaspor Basketbol Baş antrenörü Engin Gençoğlu iç sahada kazanılan Aliağa Petkimspor maçının ardından açıklamalarda bulundu. Bahanelerin arkasına sığınan bir takım olmadıklarını ifade eden Gençoğlu; “Hafta boyunca 9 kişi idman yaptık. 5-5 idman yapamadık. Alex ve Can çok büyük özveri ile oynadı. Sulaimon, antrenmanda diz dize çarpıştı. Mert ve Nikolov da yoktu. Böyle olunca da maç ritmimiz kaçtı. İdman temposunu tam yaşayamadık ve ilk yarı durgunduk. İstediğimiz oyunu tam olarak sahaya yansıtamadık. Ayrıca alışık olmadığımız bir 5 ile maça başladık. İki uzun oyuncu ile oynadık. Ondan sonra taraftarımızın desteği ve bütün oyuncuların özverisi ile kazanmayı bildik. Çok değerli bir galibiyet. 3 haftadır iyi basketbol oynayıp kaybetmek takımın üzerinde ister istemez bir baskı da oluşturmuştu. 3 maçtır yüzüp yüzüp kuyruğuna getiriyorduk. Oyuncularıma devre arasında da söylemiştim, ikinci yarı kendi oyunumuzu oynarsak kazanırız. Enerjimizi de sahaya yansıtarak önemli bir maçı kazandık” dedi.

3 yıldır birlikte oynuyor gibiyiz

Çok karakterli bir takım olduklarını ifade eden Gençoğlu; “Sanki 3 yıldır birlikte oynayan bir ekip gibiyiz. Bu çok önemli bir durum. Son 3 maçı kaybettikten sonra nasılsa iyi oynuyoruz diye umursamazlık yapmıyoruz. Her yenilgide iki gün kendimize gelemiyoruz. Takım kimyası ve kriteri için çok değerli bir durum bu. Böyle oyuncularla çalıştığım için ben de çok mutluyum” açıklamalarını yaptı.

Türkiye Kupasına katılmak istiyoruz

Sezonun ilk 8 maçını değerlendiren Koç Gençoğlu; “İlk çıkan takım için 4 galibiyet önemli. İlk 8 içindeyiz. İlk yarıyı da ilk 8’de tamamlamak ve Türkiye Kupası’na kalmak istiyoruz. Ancak Telekom ve Denizli maçlarını kazansak şu an bambaşka şeyler konuşacaktık. Bunun tam tersi de olabilirdi. Daha 22 hafta var. Nasıl bitireceğimiz ve bu oyunu sürdürüp sürdüremeyeceğimiz önemli” şeklinde konuştu.

Konyaspor ruhu olan bir camia

Taraftar ve futbol takımın maça gelmesini de değerlendiren Gençoğlu; “Taraftarımız bize büyük bir enerji verdi. Futbol takımımıza çok teşekkür ediyorum. İlhan hocam ne zaman dara düşsek imdadımıza koşuyor. Onun enerjisine ve totemine inanıyorum. İlhan hocama, teknik ekibine ve futbolcu kardeşlerimize desteklerinden ötürü çok teşekkür ediyorum. Konyaspor ruhu olan büyük bir camia” dedi. SPOR SERVİSİ

Konyaspor Haberleri