Kartal’da hedef 3 puan

İttifak Holding Konyaspor, Spor Toto Süper Lig’in 36. Haftasında pazartesi günü Antalyaspor’a konuk olacak.

 

İttifak Holding Konyaspor, Spor Toto Süper Lig’in 36. Haftasında pazartesi günü Antalyaspor’a konuk olacak. Geçen hafta evinde Karagümrük’e 1-2 mağlup olan Anadolu Kartalı bu maçı kazanarak ikincilik yolundaki iddiasını sürdürmek istiyor.

Şampiyonlar Ligi için umutlar taze

Süper Lig’de tarihi sezonlarından birini geçiren İttifak Holding Konyaspor Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık sezonu 36.haftasında pazartesi günü Fraport Tav Antalyaspor’a konuk olacak. Ligde topladığı 64 puanla üçüncü sırada yer alan Anadolu Kartalı geçen hafta evinde öne geçtiği maçta Karagümrük’e karşı 82 ve 87. dakikada yediği gollerle 2-1 mağlup olmuş ve şampiyonlar ligi yolunda ağır bir yara almıştı. Halen Şampiyonlar Ligi potasında olan Konyaspor pazartesi günkü maçı kazanıp umutlarını son iki maça taşımak istiyor.

Deplasmanda 24 puan topladı

Bu sezon deplasmanda çıktığı 17 karşılaşmada 7 galibiyet, 3 beraberlik ve 7 mağlubiyet alan İttifak Holding Konyaspor, rakip ağlara 27 gol atarken kalesinde 26 gol gördü. Topladığı 24 puanla bu alanda ligin en iyi 5. takımı olan Konyaspor iç sahada gösterdiği performansın gerisinde kaldı. Ligde çıktığı son 7 deplasman maçında yalnızca 2 galibiyet alabilen ve 5 maçta mağlup olan yeşil-beyazlılar sezonun son maçında da deplasmanda Beşiktaş ile karşı karşıya gelecek. Anadolu Kartalı bu sezon evindeki son maçına ise 14 ve 15 Mayıs tarihinde Hatayspor ile karşılaşacak.

Adil ve Cikalleshi kadroya dönecek

Yeni Malatyaspor maçında sarı kart görerek Karagümrük maçında formasından uzak kalan Adil Demirbağ Antalyaspor karşısında yeniden formasına kavuşacak. İlhan Palut Karagümrük maçından farklı olarak forvetteki tercihini Ahmed Hassan yerine Cikalleshi’den yana kullanacak. Karagümrük maçında iyi performans sergileyemeyen Mısırlı golcü bu maçta kulübede oturacak. Çaykur Rizespor maçında gördüğü kırmızı kartın ardında 4 maç ceza alan Amar Rahamanovic’in ise cezası bu maçla birlikte dolacak. Rahmanovic İlhan Palut’un görev vermesi halinde Hatayspor ve Beşiktaş maçlarında forma giyebilecek. (HALİL YILMAZER)

Konyaspor Haberleri