Kartal Sezonu Başkent’te açıyor

Arabam.com Konyaspor 2022-2023 sezonunun ilk maçında bugün MKE Ankaragücü ile Ankara’da karşılaşacak.

Eryaman Stadı’nda oynanacak karşılaşma saat 21:45’te başlayacak. BeIN Sports 2 ekranlarından yayımlanacak maçta Bahattin Şimşek düdük çalacak.

Konyaspor lige hazır

Avrupa arenasında boy göstereceği için sezonu rakiplerine göre biraz daha erken açan arabam.com Konyaspor sezonun 4. Resmi maçına çıkmaya hazırlanıyor. UEFA Konferans Ligi 2. Tur Ön Eleme maçlarında BATE Borisov’u 2-0 ve 3-0’lık galibiyetlerle geçen Konyaspor 3. Tur Ön Eleme ilk maçında da Vaduz ile 1-1 berabere kalmıştı. Rakip Ankaragücü’ne göre fizik kondisyon kapasitesi daha iyi olan Anadolu Kartalı zorlu karşılaşmayı kazanarak lige iyi bir başlangıç yapmak istiyor.

Deplasmanda hedef iyi oyun

2021-2022 sezonunda deplasmanda çıktığı 19 maçta 7 galibiyet 4 beraberlik ve 8 mağlubiyet alan Konyaspor 25 puanı hanesine yazdırmıştı. Rakip ağlara 30 gol atan Anadolu Kartalı kalesinde de 30 gol görmüştü. İç sahada oynadığı etkili oyunu deplasmandalar bir türlü aynı şekilde sergileyemeyen Konyaspor bu sezon bu duruma çare arayacak. Vaduz maçı öncesi yaptığı açıklamada geçen seneki deplasman karnesini bu yıl düzelteceklerini ve iç sahada oynadıklarını baskılı ve etkin hücum futbolunu bu sezon deplasmanlarda da oynayacaklarını söylemişti.

Muhtemel 11

Sezonu Avrupa maçlarıyla açan ve liginde başlamasıyla oldukça sıkışık bir fikstüre giren Konyaspor’da İlhan Palut’un kadro tercihleri merak ediliyor. Sıkışık fisktürde her oyuncudan faydalanmak istediğini ve sahaya çıkan hiçbir 11’in sürpriz olmayacağını ifade etmişti. Ankaragücü maçına Perşembe günü oynanacak Vaduz maçını düşünerek çıkması beklenen Palut şu 11’i sahaya sürmesi bekleniyor. Sehic, Ahmet, Uğurcan, Calvo, Guilherme, Amir, Soner, Rahmanovic, Michalak, Muric, Cikalleshi

Taraftar yalnız bırakmayacak

 Süper Lig’e pandemi sonrası deplasman maçlarına taraftar alınmasına kararlaştırılmıştı. Konyaspor tarftarı sezonun ilk deplasman maçında satışa çıkarılan 1045 biletin hepsini tüketti. Bu sezon iç sahada da 10 bin konmbine sayışa ulaşan Anadolu Kartalı geçen sene mahrum kaldığı taraftar desteğine bu sezon kavuşacak.

Başkent ekibinde 22 yeni isim

2021-2022 Spor Toto 1.lig’i lider tamamlayarak Süper Lig’e yükselen MKE Ankaragücü’nde kadro tamamen değişmiş durumda. Başkent temsilcisinde bu yaz transfer döneminde kadroya 22 yeni isim dahil oldu. Jese Rodrigez, Macheda gibi yıldız isimleri kadroya dahil eden sarı-lacivertli ekip çıktığı 3 hazırlık maçında 2 beraberlik ve 1 galibiyet aldı. En son TSYD Kupası’nda Gençlerbirliği ile karşılaşan Ankaragücü sahadan 3-0 gibi net bir skorla ayrılmıştı.

Konyaspor Haberleri