Kartal mabedinde lider

Spor Toto Süper Lig'de son iç saha maçında Atakaş Hatayspor ile karşılaşan ve rakibini 3-1 mağlup eden İttifak Holding Konyaspor 2021-2022 sezonunu iç sahada lider olarak tamamlamayı garantiledi.

43 puanla lider

Spor Toto Süper Lig'de bitime bir hafta hem Avrupa kupalarına katılım hakkı hem kulüp puan rekorunu kıran hem de ligi 3.sırada bitirmeyi garantileyen Konyaspor bu sezon iç sahada sergilediği performansla adeta göz doldurdu. Bu sezon iç sahada oynadığı 19 maçta 43 puanla toplayan Konyaspor bu alanda ligin en iyi takımı konumunda. Konyaspor’u 43 puanla Trabzonspor takip ediyor ancak Anadolu Kartalı Trabzonspor’a göre +3 averaj daha iyi durumda. Konyaspor’u son maçlar öncesinde geçebilecek takım bulunmuyor. Trabzonspor son hafta İstanbul’da Başakşehir ile karşılaşacak.

En çok puan az gol

Evinde rakiplerine geçit vermeyen ve fırtına gibi esen yeşil-beyazlılar sahasında çıktığı 19 maçta 13 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 mağlubiyet alırken, 43 puan toplayarak zirvede yer aldı. İlhan Palut’un öğrencileri bu süreçte rakip filelere 36 gol atarken, kalesinde 15 gol görerek sezonun en az gol yiyen takımı oldu.

14 puan kaybedildi

19 maçlık süreçte Sivasspor ve Fatih Karagümrük'e mağlup olan yeşil-beyazlılar, Trabzonspor, Alanyaspor, Yeni Malatyaspor ve Kasımpaşa maçlarını ise berabere tamamladı. 43 puanla iç saha puan sıralamasında zirvede yer alan Konyaspor'u yine aynı puana sahip Trabzonspor, 38 puanla Fenerbahçe, 37 puanla Gaziantep FK ve 35'er puana sahip Antalyaspor, Başakşehir, Fatih Karagümrük ve Beşiktaş takip etti. Bu alanda ligin en kötü takımları ise 14 puan toplayabilen Göztepe ile yalnızca 12 puanda kalan Yeni Malatya oldu. Bu iki ekibinde küme düşmesi garantilemişti.

Dış sahada 24 puan

İttifak Holding Konyaspor iç sahada aldığı bu başarılı sonuçları deplasman maçlarında göstermedi. Deplasmanda çıktığı 18 maçta 24 puan toplayabilen Anadolu Kartalı 7 galibiyet, 3 beraberlik ve 8 mağlubiyet aldı. 29 gol atan Konyaspor, kalesinde de 29 gol gördü. Konyaspor son maçında deplasmanda Beşiktaş ile karşılaşacak. Kazanması halinde deplasman karnesini biraz daha iyileştirip 27 puana ulaşabilir.

Konyaspor Haberleri