Kartal evinde Aslan avında

AYOS Konyaspor Basketbol, ligin 13.haftasında bugün evinde saat13.00’da Galatasaray NEF’i konuk edecek. Dev Kartallar evinde kazanarak içinde bulunduğu durumdan kurtulmak istiyor.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin 12.haftasında evinde ONVO Büyükçekmece’yi ağırlayan ve maçtan 75-85 mağlup ayrılan yeşil-beyazlılarda fatura koç Engin Gençoğlu’na kesilmişti. Çıktığı son 7 maçtan yalnızca 1 galibiyet alan Konyaspor Basketbol bu süreçte yalnızca evinde Aliağa Petkim’i devirebildi. Son 4 maçta ise galibiyet yüzü görmeyen Dev Kartallar muhteşem başladığı Süper Lig’de son dönemde çok ağır yaralar aldı. Konyaspor, ligin 13 haftasında bugün saat 13.00’da Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu’nda ligin deneyimli takımlarından Galatasaray NEF’i konuk edecek.

Rasheed parkedeki yerini alacak

Konyaspor, son aylarda büyük sakatlık problemleri yaşıyor. Lex Perez, Rasheed Sulaimon ve Mert Gizir’in sakatlıkları takımı derinden yaralamıştı. Büyükçekmece maçında Perez ve Mert Gizir takıma dönmüştü. Perez süre alırken Mert Gizir süre almamıştı. Sakatlığını atlatan Rasheed Sulaimon’un bugün oynanacak Galatasaray maçında süre alması bekleniyor.

Sinan Çambel takımın başında olacak

Konyaspor’da bugün oynanacak karşılaşmada Sinan Çambel takımın başında olacak. Engin Gençoğlu’nun yardımcı antrenörlüğünü yapan Çambel, Genoğlu’nun ayrılığının ardından hafta boyunca takımı antrenmanlarda çalıştırmıştı. Çambel antrenörlük kariyerinde ilk kez baş antrenör olarak maça çıkacak.

Galatasaray formda

İstanbul temsilcisi Galatasaray NEF Konya’ya oldukça formda geliyor. Çıktığı son 7 lig karşılaşmasında 6 galibiyet alan ve yalnızca Fenerbahçe BEKO’ya kaybeden sarı kırmızılılar son olarak ligin flaş ekiplerinden Türk Telekom’u mağlup etmeyi başardı. 12 maçta 7 galibiyet ve 5 mağlubiyet alan sarı-kırmızılılar aldığı seri galibiyetlerle kendisini play-off potasına atmayı başardı. Andreas Pistiolis yönetimindeki Galatasaray FIBA Şampiyonlar Ligi’nde grubunda ilk sırada yer alıyor. 9 yabancıya sahip olan sarı-kırmızılılar Emre Sonsırma, Gökselin Köksal gibi önemli yerli oyunculara da sahip.

Can Altıntığ ile yollar ayrılıyor

AYOS Konyaspor Basketbol'da koç Engin Gençoğlu ile yolların ayrılmasının ardından yerli oyuncu Can Altıntığ ile de yolların ayrılmasına karar verildi. Deneyimli oyuncu ile yollar karşılıklı olarak ayrılıyor, ayrılık için anlaşma sağlandı. 35 yaşındaki oyuncu geçen sezon Konyaspor'un Basketbol Süper Ligine çıkmasında büyük emek vermiş ve çoğu maçta sakat sakat parkeye çıkmıştı. Can Altıntığ geçen sezonki kadrodan takımda kalan tek kişiydi. Bu sezon 12 maçta da görev alan Can Altıntığ 5.6 sayı, 1.2 ribaunt ve 2.1 asist ortalamaları üretti. HALİL YILMAZER

Konyaspor Haberleri